Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivša prva dama

Mogla sam ne raditi ništa, ali ja sam se bavila problemima

Michelle Obama
Foto: Reuters
1/4
17.11.2016.
u 09:00

Michelle Obama krasi naslovnicu Voguea, a u pozdravnom intervjuu dotakla se osam godina mandata i budućih planova

Još uvijek aktualna američka prva dama Michelle Obama prije službenog odlaska iz Bijele kuće pozirala je za editorijal i naslovnicu prosinačkog broja Voguea. U haljini boje bjelokosti Caroline Herrere ovjekovječila ju je slavna fotografkinja Annie Leibovitz.


– Tih osam godina u Bijeloj kući mogla sam provesti ne radeći ništa i na nekoj razini to bi bilo sasvim u redu. Mogla sam se fokusirati na cvijeće, dekoriranje i zabavu zato što svaka prva dama, s pravom, može redefinirati svoju ulogu. Ne dotiče te se zakonodavna vlast, nisi izabran na izborima i to je prekrasan dar slobode – osvrnula se u intervjuu na svoj osmogodišnji mandat prve dame.


Ipak, ona je, kaže, odlučila pozabaviti se problemima, od novčane podrške vojnim obiteljima do zdrave prehrane te je pokrenula dvije obrazovne inicijative, Let Girls Learn (za rješavanje prepreka koje sprečavaju mlade djevojke da steknu kvalitetno obrazovanje) i Reach Higher koja potiče učenike na nastavak školovanja i nakon srednje škole. U intervjuu se osvrnula i na svoj stil, koji je ocjenjivan s velikim odobravanjem.
– Sve se svodi na udobnost. Moja prva modna reakcija nikad nije ‘tko je ovo napravio?’, više je ‘idemo to isprobati’ i ‘osjećam se ugodno u ovome’ – rekla je Michelle. 
Otkrila je i svoje planove nakon izlaska iz Bijele kuće.


– Na neki način uvijek ću biti angažirana u javnoj službi i javnom životu. Kad sam napustila posao u korporacijskom odvjetničkom društvu kako bih radila za grad, ni u jednom trenutku nisam se osvrnula na razdoblje iza sebe. Uvijek sam se osjećala živom koristeći svoje darove i talente u pomaganju ljudima. Zbog toga bolje spavam noću i generalno sam sretnija osoba – otkriva Michelle Obama.

 

Ključne riječi

Komentara 3

LU
Lujo123
09:27 17.11.2016.

Hahahahahahahahaha - "Mogla sam ne raditi ništa, ali ja sam se bavila problemima" ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Uz tvojeg muža nisi se samo ti bavila problemima, bavi se je vasceli svet, a bavili se bumo još dugo-dugo jer ste u EU instalirali desetakak milijuna Arapa koji tu ne spadaju. I niste to napravili slučajno, to ste napravili po diktatu soroša i izraela! A i vaseli Bliski istok se bu bavil s problemima koje ste proizveli bar jedno 100 godina!! Ali i vi budete imali problema jer ste sve kaj ste opljačkali (nafu i zlato) već vjerojatno potrošili, a apetiti su vam beskonačni!!

KK
klara.kos.73
11:57 17.11.2016.

ne znam koliko si sretna kada se sjetiš Tunisa, Libije, Egipta, Sirije, Iraka, terorističkih napada po Europi, pobijene školske djece u Sirji, cijelih svatova u Afganistanu. Bitno da si ti sretna i da mirno spavaš. Normalan čovjek nakon njene izjave osjeća se loše.

SO
sofisticated
00:39 18.11.2016.

Mišel je ustvari MIŠO nedajte se zavarat...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije