Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u emisiji 'Otvoreno'

Mirela Holy ljutita zbog načina na koji ju je oslovio voditelj HRT-a: 'Ovo se nije prvi put dogodilo'

Osijek: Predstavljanje knjige "Apokalipsa" Mirele Holy
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/9
05.10.2023.
u 09:11

Odmah nakon emisije u kojoj se raspravljalo o velikom požaru u Osijeku Mirela Holy oglasila se na X-u (bivšem Twitteru) i otkrila što ju je tijekom emisije posebno pogodilo

U sinoćnjoj emisiji 'Otvoreno' na HRT-u tema je bila vatrena stihija koja bjesni u tvornici za reciklažu plastike u Osijeku. Što se događa na terenu, kako se zapalila Tvornica Drava, koliko je kancerogenog dioksina u dimu koji je prekrio Slavoniju, gdje će završiti rijeke rastopljene plastične mase iz kruga tvornice, ali i kako se reciklira plastika u Hrvatskoj, samo su neka od pitanja na koja su gosti emisije pokušali dati odgovore. Među njima bili su Dragan Vulin, načelnik Stožera civilne zaštite Osijeka, Mirela Holy, bivša ministrica zaštite okoliša i prirode, Slaven Dobrović, bivši ministar zaštite okoliša i energetike i Nikola Kraljik, specijalist javnog zdravstva. 

Osijek: Predstavljanje knjige "Apokalipsa" Mirele Holy
1/28

Odmah nakon emisije Mirela Holy oglasila se na X-u (bivšem Twitteru) i otkrila što ju je tijekom emisije posebno pogodilo. 

"Ono kada su muški gosti u emisiji profesor i doktor, s ja sam gospođa. Moja titula je, očigledno, nebitna jer sam žena", napisala je Holy i kasnije u komentarima dodala da nije prvi put da joj se to dogodilo.

Inače, Mirela Holy rođena je u Zagrebu gdje je završila osnovnu školu te Školu primijenjenih umjetnosti, smjer Odjevni dizajn. Diplomirala je, magistrirala i doktorirala na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na katedrama za etnologiju i komparativnu književnost.

Mirela Holy ljutita zbog načina na koji ju je oslovio voditelj HRT-a: 'Ovo se nije prvi put dogodilo'

VEZANI ČLANCI: 

 Doktorat iz područja humanističkih znanosti s temom “Mitski aspekti ekofeminizma” stekla je 2005. godine. Dodatno se još usavršavala na području odnosa s javnošću, a kao polaznica prve generacije Socijaldemokratske političke akademije obrazovala se i u području političke kulture.

VIDEO Shrvana Simona Mijoković nakon smrti važne joj osobe: Za sve nas gubitak, ali za nebo dobitak

Komentara 75

Avatar messerschmidt
messerschmidt
10:01 05.10.2023.

Ne znam zašto je obučena u halju ciparskog arhiepiskopa Makariosa.

MK
MKinkognito60
12:02 05.10.2023.

Gledao sam Otvoreno i nije mi bilo jasno zašto je uopće u toj emisiji. Nije stručnjak nego aktivistica kao dokaz na dva pitanja nije odgovorija. Radilo se o pitanju o mjerenju čestica i plinova u zraku, i dva puta je ogovorila nejasno i vrlo svađalački kako ona nije vidjela vrijednosti za neke tvari. Na ponovljeno pitanje jesu li mjerene opet jednako odgovara. Aktivistički pokušava unijeti zabunu ne odgovara jasno. Naravno je zaključiti kako nije stručnjak za to područje i nastupa kao aktivistica bez stručne podloge jer njen doktorat nema veze sa problemom znači ostaje samo gospođa. O njenom cijelokupnom izgledu neću ništa napisati jer bi to sigurno bilo prilično nepristojno.

DU
Deleted user
09:58 05.10.2023.

Badava ti škola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije