Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije pričala o tome s prijateljicama

Matija Vuica o simptomima o kojima se ne priča često: Spavala sam godinu dana pred TV-om i dobila 10 kg

Zagreb: Matija Vuica i Jurica Popović na subotnjoj špici
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/10
06.10.2023.
u 07:45

Jedno jutro stala sam pred ogledalo i sebi rekla: Matija, sad ćeš zavezati ta usta, ispričala je glazbenica i dizajnerica na panelu BlissTalk kojem je tema bila menopauza

Glazbenica i jedna od naših najpoznatijih dizajnerica Matija Vuica sudjelovala je na drugom panelu Bliss Talk: Kako preŽIVJETI menopauzu. U razgovoru je rekla kako se sada u 66. godini zapravo i ne sjeća svih simptoma menopauze kroz koju je prolazila u pedesetima.

– Pedesete godine smatrala sam proljećem života. Znala sam imati valunge i sama sam sebi govorila: Maši, Matija, maši i nosi maramice. Spavala sam godinu dana pred televizorom u dnevnom boravku jer sam imala sindrom nemirnih nogu pa da ne smetam Juri, a ionako volim spavati dok gledam film. S prijateljicama nisam razgovarala o menopauzi jer nisam to htjela isticati kao neko grozno stanje. U to vrijeme prestala sam pušiti i dobila sam 10 kilograma. Jedno jutro stala sam pred ogledalo i sebi rekla: Matija, sad ćeš zavezati ta usta. Od sada ćeš jesti šleper jabuka i vrlo brzo kilogrami su se istopili pa smatram da je ravnoteža mentalnog i fizičkog zdravlja bitna – ispričala je Matija, prenosi Story.

VEZANI ČLANCI

 

 

Na panelu su sudjelovali i  ginekolog prim.dr.sc. Ivan Bolanča, profesorica psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i seksualna terapeutkinja dr.sc. Tanja Jurin. Prehrana je jedan od faktora u postizanju hormonalnog balansa, a Matija nam je nedavno ispričala kako izgleda njezina prehrana i čega se uvijek drži.

– Da, tijelo je najljepši hram i jedini koji imamo. Kad se prejedemo, boli nas stomak, kad pojedemo nešto što nam ne paše, opet nas boli stomak. Čemu onda ponavljamo iste greške umjesto da zapamtimo ili zapišemo koje nam namirnice ne odgovaraju. Vode općenito svi malo piju, i misle da su sokovi, juha ili čaj zamjena za vodu. Važno je isprati želudac ujutro mlakom vodom, prije ičeg drugog. Meni je to rutina, kao i sve što konzumiram već dugi niz godina. Zato ne trebam više paziti, davno sam odbacila sve što mi ne paše i što mi remeti temelje hrama – ispričala nam je

VIDEO Anđa Marić priznala: 'Ponovno sam zaljubljena!' pa otkrila ime poznatog nogometaša kojeg je odbila

 

Ključne riječi

Komentara 2

MA
Makbe
09:23 06.10.2023.

Ne boli nas stomak nego želudac.

JU
JurekJuric
08:49 06.10.2023.

Katastrofa...Daj ti bolje čuvaj svog papučara Juricu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije