Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko želi biti milijunaš?

Mario nije znao odgovor na pitanje iz knjige o Harryju Potteru, biste li vi znali točan odgovor?

Foto: HRT
1/5
27.10.2022.
u 21:25

Njemu je problem predstavljalo pitanje za 16 tisuća kuna. Što viri iz zida s natpisom "Peron 9 3/4" na londonskoj željezničkoj stanici King's Cross, glasilo je pitanje, a Mario je točan odgovor mogao odabrati između ovih ponuđenih odgovora: kišobran, stolac, kolica ili bicikl.

Natjecatelji koji su večeras sudjelovali u HRT-ovom kvizu "Tko želi biti milijunaš?" nisu imali previše sreće. Najviše novaca osvojila je Doris iz Požege koju smo upoznali prošloga tjedna. Doris je osvojila 16.000 kuna odustajanjem na pitanju za prelazak drugoga praga. Luka Stefanović iz Zagreba sjeo je preko puta voditelja Tarika Filipovića nakon što je Doris završila svoju igru. Na pitanju koji je grad književnik Stendhal 1812. promatrao u plamenu imao je ponuđene odgovore; Beč, London, Moskva ili Pariz.

Na ovom pitanju za 32 tisuće kuna je tražio pomoć džokera zovi koji mu je sugerirao Pariz, ali točan odgovor je bila Moskva i tako je Luka napustio kviz. Sljedeći natjecatelj je bio Šibenčanin Mario Guberina. Njemu je problem predstavljalo pitanje za 16 tisuća kuna. Što viri iz zida s natpisom "Peron 9 3/4" na londonskoj željezničkoj stanici King's Cross, glasilo je pitanje, a Mario je točan odgovor mogao odabrati između ovih ponuđenih odgovora: kišobran, stolac, kolica ili bicikl. Nije znao odgovor te je odlučio iskoristiti džoker zovi koji mu nije uspio pomoći, pa je Mario iskoristio i džoker "pola-pola" čijom su upotrebom u suženu izboru ponuđenih odgovora ostali kišobran i kolica. Mario je odabrao kišobran i pogriješio.

U ovom pitanju radilo se o Harryju Potteru i Kamenu mudraca, prvoj u nizu megapopularnih knjiga i filmskoj adaptaciji o najslavnijem mladom čarobnjaku koji s kolicima za prtljagu prolazi kroz zid između 9. i 10. perona londonske željezničke postaje King's Cross kako bi se ukrcao u Hogwarts Express. Mario je tako kući otišao s osvojenih 1000 kuna. 

Komentara 1

Avatar Guy_Fawkes
Guy_Fawkes
21:54 27.10.2022.

Nisam fan Harryja Pottera, pa ne znam odgovor....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije