Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDARNI GLAZBENIK

Marijan Ban godinama se ne pojavljuje u javnosti, Belan pokazao kako danas izgleda

Zagreb: Nastup Marijana Bana i Diktatora na 17. Festivalu vatrometa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/8
06.12.2022.
u 09:44

"Moj najdraži hrvatski kantautor i dobar prijatelj Marijan Ban poklonio mi je knjigu s notama i tekstovima njegovih pjesama, a dobio sam i posvetu, fala", napisao je Belan

Bivši frontmen Daleke obale Marijan Ban (59) prije nekoliko godina povukao se iz javnosti, više ne daje intervjue, a rijetko ga i viđamo. Nedavno mu je u izdanju Cantusa izašla pjesmarica koja broji čak 30 njegovih pjesama, a Ban ju je osobno darovao svom prijatelju i kolegi Neni Belanu, koji je na Facebooku objavio zajedničku fotografiju i oduševio fanove koji nisu odavno vidjeli Bana.

"Moj najdraži hrvatski kantautor i dobar prijatelj Marijan Ban poklonio mi je knjigu s notama i tekstovima njegovih pjesama, a dobio sam i posvetu, fala", napisao je Belan. 

Foto: Facebook Leo Nicolier

 

Karizmatični Marijan Ban povukao se sa scene, ali s bivšim kolegama iz Daleke obale i dalje je u kontaktu.  

– Naravno da se čujemo s Banom. Ban je odlično. On je kao Howard Hughes, ne želi više u medije, ne želi u javnost, dosadilo mu je sve to. Ima svoj mir i svoj ritam. Stalno smo u komunikaciji i, naravno, bez njegove dozvole mi ne bismo nastavili raditi pod imenom Daleka obala – rekao je bubnjar benda Zoran Ukić u razgovoru za Radio Dalmaciju. 

Bana je naslijedio Jakša Jordes koji je postao pjevač spletom okolnosti. 

– Jakša je fenomenalni muzičar i saksofonist. Mi smo ga zvali da nam dođe snimiti saksofon u jednoj pjesmi za novi album i bila je jedna pjesma u kojoj vokal nije sjeo ni Hrepi, ni Jadranu i kao: "Aj, Jakša, ti otpivaj." Kad je on počeo pjevati, rekao sam: "Di si ti, čoviče, bija dosad?!" I sad se u Zagrebu stvarno dokazao kao frontmen i kao karizmatični tip jer nije lako doći nakon Bana – kazao je Ukić.

Inače, Daleka obala s novim pjevačem Jakšom Jordesom nedavno je predstavila novi album "Kao sad", a koncertno će ga predstaviti na koncertu u Tvornici kulture u Zagrebu u petak 9. prosinca. 

VIDEO Neki imaju kokoši, glumce, a drugi pak Ivana Pavla II.: Najviše tetovaža ima ipak Marko Livaja

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

RE
realist01
11:12 06.12.2022.

Odličan muzičar i velika ljudina. A možda ga je snašlo neko zlo u životu pa se povukao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije