Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova stranica karijere

Maja Posavec napustila grupu Detour

Maja Posavec
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/6
16.03.2016.
u 11:58

Nakon deset godina suradnje s povremenim odlascima i dolascima Maja je odlučila izaći iz grupe te se više posvetiti kazalištu i ostvarenju svoje glazbene solističke karije

Priznata elektroakustična pop grupa Detour ima novi singl i novu pjevačicu. S pjesmom "Zaljubila sam se", koja kreće prema radijskom eteru, Detour su predstavili mladu glazbenicu Ginu Victoriju koja je došla na mjesto Maje Posavec.

Nakon deset godina suradnje s povremenim odlascima i dolascima Maja je odlučila izaći iz grupe te se više posvetiti kazalištu i ostvarenju svoje glazbene solističke karijere.

– Ponosna sam na Detour i način na koji smo ustrajnošću i kvalitetom polako dolazili do publike. Zahvalna sam na prilici da sudjelujem u takvom bendu. A posebno sam zahvalna Nenadu koji je svojom darovitošću prenio najdublje emocije u prekrasne pjesme koje sam imala prilike otpjevati. Zaokružili smo našu suradnju zadnjim albumom i desetom godinom postojanja benda te od sada nadalje plešem sama. Želim od srca zahvaliti svim fanovima na prekrasnim trenucima na koncertima, komentarima i lajkovima. Hvala što me uvijek podsjetite zašto ima smisla baviti se glazbom – izjavila je Maja u povodu svog odlaska.

 

Maja će se krajem godine, kao gošća, pridružiti Detouru na njihovu velikom slavljeničkom koncertu u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice gdje će uz nju na pozornici biti svi oni koji su na bilo koji način svojim angažmanom pridonijeli da ovaj zagrebački bend toliko dugo traje i niže uspjehe iz albuma u album.

Novi singl "Zaljubila sam se", kako i sam njezin autor Nenad Borgudan ističe, predstavlja kraj jednog ciklusa i početak nove faze Detour putovanja. – Najbolji način da publici približimo svoj novi singl koji ilustrira smjer nadolazećeg akustičnog albuma, te ujedno predstavimo našu novu vokalisticu Ginu je koncert. Tako smo odlučili 7. travnja u Vintage Industrial Baru u nešto intimnijoj atmosferi službeno otvoriti našu slavljeničku godinu. Također, našu novu pjesmu poklonit ćemo vjernoj publici od idućeg ponedjeljka na free download. Jako smo uzbuđeni i veseli nas što je u naše redove došla talentirana glazbenica koja nastavlja ondje gdje je stala naša Maja kojoj ovom prilikom zahvaljujemo na predivnom zajedničkom putovanju, na kojem smo zajedno odrastali i sazreli stvarajući glazbeni svijet u koji vjerujemo. Prepustit ćemo publici da na nadolazećim koncertima prepozna ono što smo mi vidjeli u talentiranoj Gini. Za ovu priliku jednostavno ću ispred benda zaključiti: Sretno, Majo, dobro nam došla, Gina!

Pjesma "Zaljubila sam se" koja kroz prizmu prekida ljubavi govori o sazrijevanju i spoznaji da sam raspolažeš životom, stilski ne odstupa od dosadašnjeg prepoznatljivog Detourova rukopisa, poletnog je i plesnog ritma, odsvirana u akustičnoj maniri. Vjerujemo kako smo dobili novi radijsko-koncertni adut koji će se ravnopravno nasloniti na Detourove dosadašnje hit naslove poput "Plešem sama", "Srce veliko", "Daleko" i "Snijeg". Ovih dana snima se i videobroj u režiji Luke Nižetića koji je imao prilike surađivati s Detourom na njihovoj pjesmi "Ujutro".

Karte za koncert u Vintage Industrial Baru već su u prodaji. U pretprodaji ih po cijeni od 50 kn možete nabaviti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb), a na dan koncerta po cijeni od 65 kn na blagajni kluba.

>> Grupa Detour specijalni je gost Faithlessu na Šalati!

Komentara 2

DU
Deleted user
15:46 16.03.2016.

Sretno Majo!

Avatar Dameanu
Dameanu
17:36 16.03.2016.

steta, zao mi je. pitam se kako ce detour dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije