Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odjek

Lupino: Žene me više ne zanimaju, zaljubljen sam u skulpture

stefan lupino
20.04.2012.
u 09:00

U rujnu izlazi reportaža o njemu u prestižnom svjetskom magazinu, a već ovih dana stižu agenti uglednih galerija iz Los Angelesa i New Yorka

Nakon što se opusom novih ogledala, slika, stolova i stolica te ostalog namještaja zagrebačkoj publici predstavio izložbom “Apokalipsa” u Lisinskome, većina tih eksponata osvanut će i u rujanskom broju Casa Vogue. – Puno sam radio za talijanski Vogue i glavna urednica Franca Sozzani zainteresirala se za veliku reportažu – otkriva Lupino.

Nezahvalan model

Na šest stranica uglednog časopisa o arhitekturi i dizajnu predstavit će ga kao jednog od najsvestranijih hrvatskih umjetnika te najaviti njegov comeback u New York. Lupino priznaje da fotoreporterima nije bilo lako slikati ga.

– Nestrpljiv sam, znam kako se to radi pa uvijek nešto prigovaram. Doista sam nezahvalan za slikanje – kaže.

Ne ljubi, samo slika

Za više od 60 eksponata koji se i danas mogu razgledati u Lisinskome zainteresirani su i iz galerije Ralph Pucci iz Los Angelesa i New Yorka. Ovih dana dolaze razgledati eksponate i dogovoriti datume izložbe u oba grada. S Lupinom, preko Velike bare, neće putovati nijedna mlađahna djevojka jer je u fazi nezainteresiranosti za žene.

– Nemam djevojku, sve manje me zanimaju. Zaljubljen sam u svoje metalne skulpture – govori umjetnik, koji sve manje ljubi, ali i dalje s guštom snima za Playboy.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije