Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popularni kviz

Lovac Krešo nije znao odgovore na ova pitanja i natjecatelji, među kojima i naš poznati pijanist, kući su otišli s 56.000 kn

Foto: HRT screenshot
1/8
15.11.2022.
u 20:15

Aljoša, Mario i Goran imali su odličan niz točnih odgovora u završnoj Potjeri i lovac ih nije uspio "uhvatiti".

Aljoša, Mario i Goran u večerašnjoj Potjeri su u završnoj igri osvojili 56 tisuća kuna. Aljoša je naš proslavljeni pijanist, a kad mu vrijeme dopušta igra kvizove i ovo mu nije prvi put da se natječe u "Potjeri". U prvoj minuti odgovarajući na pitanja koja mu je postavljao Joško Lokas Aljoša nije znao odgovor na jedno glazbeno pitanje koje je glasilo: Koje je slavno Mozartovo djelo završio Franz Xaver Süssmayr. Aljoša je odgovorio "Čarobna frula", a točan odgovor je bio "Requiem". Na kraju je u prvoj minuti uspio osvojiti iznos od 17.500 kuna i na ploči ga je čekao lovac Krešimir Sučević Međeral i pijanist je odlučio igrati za srednju ponudu. Na ploči nije znao odgovor na pitanje: Cjelivah tebe, prije no te ubih, i umirući usne ti poljubih. Posljednja je rečenica koju izgovara: Hamlet, Macbeth ili Otelo: Aljoša je odabrao Hamleta, a točan odgovor je bio Otelo.

Mario je umirovljeni pukovnik hrvatske vojske i ovo mu je bio drugi nastup u "Potjeri" te je poput Aljoše odabrao srednju ponudu od 17.500 kuna i taj iznos je osvojio. Treći natjecatelj je bio Goran i on je na ploču došao s 21 tisućom kuna, a ovo je bio njegov deveti nastup u ovom kvizu te je uspješno osvojio taj iznos i pridružio se Aljoši i Mariju u završnoj potjeri u kojoj su točno odgovorili na 18 pitanja. Bio je to veliki izazov za lovca Krešu koji na kraju nije uspio "uhvatiti" natjecatelje i ovo su pitanja na koja nije znao odgovor. Prvih sedam pitanja Krešo je odgovorio s lakoćom, a onda je naišao na prvu zapreku.

Kojim četveroslovnim grecizmom nazivamo nakupljanje tekućine u međustaničnom prostoru u tijelu, glasilo je pitanje na koje Krešo nije znao odgovor.  Edem je bio točan odgovor, a nisu ga znali ni natjecatelji. Prva gardijska brigada su Tigrovi, druga Gromovi treća Kune, a četvrta? Bilo je pitanje na koje je Krešo ponudio odgovor Pume, što nije bilo točno. Natjecatelji su točno odgovorili da je riječ o Paucima. Kreši je vrijeme iscurilo na 16 pitanju i natjecatelji su u ovoj "Potjeri", koja je ujedno bila i 400. koju je vodio Joško Lokas, osvojili 56 tisuća kuna. 

Ključne riječi

Komentara 10

ZL
ZlatkoKumic
21:37 15.11.2022.

Jugović ne zna brigade HV, čudno

DU
Deleted user
21:39 15.11.2022.

Glavni sudionici Aljoša, Mario i Goran su očito bez prezimena..

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
22:40 15.11.2022.

Kako ovaj lik iskoristi svaku priliku da obezvrijediti ili umanji Hrvatski ponos. Da je bilo pitanje kako se zvala jedinica od arkana ili kapetana dragana odgovorija bi i prije nego bi lokas pročita pitanje do kraja. Fujjj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije