Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radio za mlade

Kreće Enter Zagreb: Remiksirat ćemo i pjesme Arsena Dedića

enter zagreb
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/8
08.03.2014.
u 08:00

– Ako misle da ih netko zeza, vara, bilo kakav problem koji imaju s curom ili dečkom slušatelji će nam moći prijaviti. Neće to biti ozbiljna psihoterapija, nego će ordinacija funkcionirati na nekonvencionalan, ali iskren način – otkriva Ivan.

Dobre klupske glazbe nikad dosta, a i puno više od toga donosi potpuno novi radijski format, Enter Zagreb, kojeg od srijede 12. ožujka možete slušati na 97 i 99 MHz.

Glazba umjesto vijesti

Enter Zagreb prvi je radio za mlade u Hrvatskoj, namijenjen populaciji između 15 i 29 godina. Slušatelje će oduševiti puštanjem isključivo najnovijih hitova i pjesama koje to tek trebaju postati. Da bi stvar bila još bolja, Enter Zagreb jedini je radio koji će dok sve ostale postaje emitiraju vijesti, puštati glazbu. Subotnje večeri bit će rezervirane za DJ svirku uživo uz vrhunske Enter Club mikseve koji će mlade željne zabave zagrijavati za izlazak. Zaštitna lica i glasovi ove radijske poslastice su iskusni radijski operativac Ivan Vukušić i glazbenica Ines Huskić kojoj je ovo prvi angažman na radiju.

– Umirem od treme! Štreberica sam pa mi je teško samo se opustiti i improvizirati. Mislim da će, kada krenemo uživo, sve biti puno lakše i prirodnije – uzbuđeno će Ines, čiji ćemo glas slušati svaki radni dan od 10.30 do 14 sati. Iako je s 29 godina na samoj gornjoj dobnoj granici publike kojoj se Enter obraća, kaže da je i dalje tipična predstavnica te generacije. – Mnoge moje vršnjakinje zasnivaju obitelji i vode ozbiljan život, a ja sam sanjar koji brije na mjuzu, čagu, izlaske, i još se ne vidim u sljedećoj životnoj fazi. I odijevam se kao klinka - tenisice dok ne umrem – smije se Huskić. Posao na radiju, otkriva, dobila je baš kad se mislila posvetiti struci i zaposliti u farmaciji.

– Taman sam bila završila s ljetnim gažama i pomislila da se moram uozbiljiti i naći posao u farmaciji koju sam, uostalom, i završila. Onda me nazvao Ivan Vukušić i rekao kako misli da bih bila super voditeljica na novom urbanom radiju. Odgovaralo im je to što sam na sve strane i “multitasking” tip – priča pjevačica. Vukušić joj je bio mentor na edukaciji za radijsku voditeljicu, a Ines ističe da su joj on i Barbara Kolar najveći radijski uzori.

– Ivan je najbliže onome što ja želim jednog dana postati na radiju. Kao mentor je pun podrške, ali i brutalno iskren i ne štedi me! Najbolji savjet koji mi je dao bio je da razmišljam izvan okvira, budem originalna i svoja jer će se slušatelji tada lakše povezati s onim što govorim – priča. Ivan Vukušić nakon šest godina provedenih na Anteni Zagreb prešao je na Enter, gdje će voditi večernji show od 18 do 22 sata svaki radni dan.

– S obzirom na to da ćemo puštati samo hitove, slušateljima ćemo ponuditi foru da izaberu pjesmu koju ću ja zajedno s našim producentima remiksirati. Nije bitno koja je pjesma, dat ćemo sve od sebe da i od pjesme Arsena Dedića iz 1973. napravimo klupski hit! Pratit ćemo festivale, dijeliti ulaznice i staviti veliki naglasak na web jer ćemo s publikom imati interakciju i na društvenim mrežama – najavljuje Vukušić. Mladima će davati i savjete za ljubavne probleme u djelu programa pod nazivom “Dr. Love ordinacija”.

– Ako misle da ih netko zeza, vara, bilo kakav problem koji imaju s curom ili dečkom slušatelji će nam moći prijaviti. Neće to biti ozbiljna psihoterapija, nego će ordinacija funkcionirati na nekonvencionalan, ali iskren način – otkriva Ivan. U svojoj će šihti i ugošćavati zvijezde iz raznih segmenata domaćeg svijeta zabave.

Leo nije trebao povesti mamu

– U goste neću zvati nekoga tko je, primjerice, izdao nekakvu glupost od knjige, već će ta gostovanja imati glavu i rep – ističe. 
Na radiju će obrađivati i aktualne događaje zanimljive za mlade, kao što je dodjela Oscara. I Ines i Ivan imaju dobru podlogu za komentiranje showbizz spektakala. Ines Oscare gleda od petog razreda osnovne škole, a ovogodišnja dodjela malo ju je naljutila.

– Jadan Leonardo DiCaprio, osušit će se dok ne dobije Oscara! Na kraju će mu prvi Oscar biti onaj za životno djelo. Leonardo mi je bolna točka jer ga pratim od malih nogu – komentira glazbenica, a na pitanje može li zamisliti da jednoga dana vodi dodjelu, s osmijehom odgovara: – Nisam očekivala ni da ću postati voditeljica na radiju pa se dogodilo, tako da - tko zna!

Ivan je, s druge strane, zadovoljan izborom Matthewa McConaugheyja za najboljega glumca.

– Matthew me osvojio u seriji “True Detective”, u kojoj glumi detektiva, a navikli smo ga gledati u sladunjavim romantičnim komedijama. Da ne govorim koliko je zrelo odglumio švalera i rodeo brijača koji sazna da ima AIDS u odličnom filmu “Dobri dileri iz Dallasa” – kaže. Za DiCaprija, šali se voditelj, zna gdje je pogriješio.

– Ne možeš glumiti frajera s Wall Streeta i na Oscare doći s mamom! Trebao je doći s tri supermodela i biti vuk s Wall Streeta pred Akademijom – smatra.

Komentara 3

SE
sestrićna
12:00 08.03.2014.

vukušiću idu dobro dizanje tri prsta..

DU
Deleted user
13:32 08.03.2014.

Ostavite Arsena i te stare stvari na miru! Pravite svoju glazbu, ako imate sluha.

AD
Administrator
11:17 11.03.2014.

Još jedno u nizu format radio sra*a. Ima previše radio postaja u Hrvatskoj pa da ne budu sve Antena Zagreb, nek jedna bude Enter Zagreb, a umjesto svih hitova svirat će samo najnovije. Drugim riječima još jedna u nizu veš mašina za pranje love nekolicine u vrhu hrvatskog radijskog etera. Uništili ste radio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije