Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zajedno s glumicom Anyom Taylor-Joy

Kraljica prvi put na naslovnici britanskog Voguea, magazin joj odaje počast povodom platinastog jubileja

Kraljica Elizabeta
Foto: REUTERS
1/18
24.03.2022.
u 23:30

Novi broj imat će zapravo dvostruku naslovnicu - na jednoj se nalazi kraljica Elizabeta II., a na drugoj glumica Anya Taylor-Joy koja ju je utjelovila u Netflixovoj seriji 'Kruna'.

Ususret sedmom desetljeću njezine vladavine, kraljica Elizabeta II. dobila je čast pojaviti se prvi put u povijesti na naslovnici britanskog modnog časopisa Vogue. Časopis joj je time odao priznanje kao monarhu koji je najduže na prijestolju, a bliži se i kraljičin 96. rođendan koji je za manje od mjesec dana, točnije 21. travnja, pa povoda za slavlje ne nedostaje.

Vogue se u travanjskom broju osvrnuo na svoj jedinstveni odnos s kraljicom Elizabetom, na način da su izvukli neke poznate, ali i rijetko viđene fotografije iz svoje ekskluzivne arhive u Vogue Houseu u Londonu. Novi broj imat će zapravo dvostruku naslovnicu - na jednoj se nalazi kraljica Elizabeta II., a na drugoj glumica Anya Taylor-Joy koja poznajemo iz Netflixove serije 'Damin gambit'.

Fotografija Elizabete II. koja će se u travnju naći na naslovnici nastala je 1957., pet godina nakon početka vladavine. Tada je stala pred objektiv fotografa Antonyja Armstronga Jonesa, a pozirala je s dijamantnom dijademom koja je originalno izrađena za kralja Georgea IV. Naravno, glumica na naslovnici nosi repliku dijamantnog dijadema.

Kraljica Elizabeta II. okrunjena je 6. veljače 1952, a ovog je proljeća sve u znaku proslave platinastog jubileja. 

Kako je rekao urednik Voguea Robin Muir u svojem eseju o kraljičinom životu pred kamerama fotografa, povijest kraljevske obitelji i Voguea zauvijek su isprepleteni. 

VIDEO>>Dobitnika Večernjakove ruže Tina Kovačića dočekali bakljadom u Osijeku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije