Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivša hrvatska predsjednica

Kolinda Grabar - Kitarović na Uskrs se javila iz Ukrajine: Nemojmo zaboraviti kakav je blagoslov živjeti u miru

Zagreb: Kolinda Grabar Kitarović fotografirala se s prolaznicima na trgu
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/10
31.03.2024.
u 16:30

Objavila je i nekoliko fotografija na kojima nosi hranu na blagoslov u crkvu u Ukrajini, a uz objave je stavila hashtagove Lavov, Uskrs, Ukrajina, mir, nada...

- Sretan i blagoslovljen Uskrs iz jednog od mjesta na svijetu kojima je najpotrebnije Kristovo svjetlo! Nemojmo nikada zaboraviti kakav je blagoslov živjeti u miru. Čuvajmo ga i budimo zahvalni svima koji ga čuvaju za nas! - napisala je Kolinda Grabar - Kitarović u objavi na svojim društvenim mrežama. Objavila je i nekoliko fotografija na kojima nosi hranu na blagoslov u crkvu u Ukrajini, a uz objave je stavila hashtagove Lavov, Uskrs, Ukrajina, mir, nada...

Prošlo je ljeto bivša hrvatska predsjednica u nekoliko posjeta Kijevu razgovarala o rehabilitaciji ratnih veterana, izvozu ukrajinskih žitarica...- Sve što radim u Ukrajini moj je osobni volonterski angažman, u skladu s iskustvom koje imam, i životnim i profesionalnim. Jednostavno, želim pomoći zemlji i ljudima čija je sadašnjost onakva kakva je bila naša nedavna prošlost, u nadi da će nekako uspjeti ostvariti svoje ciljeve. Radim sve to kao privatna osoba, izvan okvira hrvatskih institucija, ali naravno da se konzultiram s relevantnim tijelima u Hrvatskoj, kad za to ima potrebe – rekla nam je prošle godine Kolinda Grabar-Kitarović.

 

 

Bivša predsjednica Republike Hrvatske i političarka Kolinda Grabar-Kitarović javila se nedavno na društvenoj mreži Facebook i upozorila na brojne lažne profile i 'deepfake' sadržaj i vijesti koje u posljednje vrijeme kruže društvenim mrežama. - U vremenu kada tehnologija brzo napreduje, važno je biti na oprezu. Lažni profili i deep fake sadržaji sve su češći, a neki od njih mogu zloupotrijebiti i moje ime. Budite oprezni i uvijek provjeravajte izvore informacija – napisala je Kolinda i dodala poveznice na svoje prave profile na Facebooku, Instagramu i X-u, odnosno bivšem Twitteru.

- Uvijek komuniciram preko gore navedenih kanala. Provjeravajte sadržaje koje primite kako biste izbjegli prevarante i zaštitili svoje financije i osobne podatke. Budite dio lanca obrane i nemojte lažne sadržaje promovirati ili prosljeđivati drugima – dodala je i još jednom upozorila sve svoje pratitelje da ne nasjedaju na lažne vijesti. 

VIDEO 7 neodgovorenih pitanja slučaja Kate Middleton - zašto je tako dugo skrivala istinu

 

Komentara 13

CR
crocro
17:54 31.03.2024.

Hrvati iz inata nisu joj dali dovoljno glasova da obnovi mandat. Inat građana - birača sigurno im se nije isplatio. Dobili su predsjednika koji se poigrava s Ustavom. Da smo imali predsjednicu umjesto predsjednika, ne bi danas trpili ovo što trpimo. Imali bi predsjednicu koju je poštova<o čitav slobodni i demokratski svijet, svugdje su je prihvaćali i poštovali. Naš predsjednik ne može nikuda u Europu i svijet jer nije rado prihvaćen od europskih i svjetskih državnika. Predsjednica je uvijek otvarala vrata, nikada nije zalupila vratima. A naš predsjednik u većini iza sebe zalupi vratima i zato se broj kontakata i prijama mjeri na kapaljku. Pa čak i u dubokom Balkanu.

CR
crocro
19:15 31.03.2024.

Bill, to se lako može provjeritii i izračunati brojem međunarodnih posjeta drugim zemljama i međunarodnim prijama stranih državnika u Hrvatskoj. Koliko je posjeta imao naš predsjednik stranim državnicima i koliko je relevantnih stranih državnika stiglo u posjet predsjedniku. Od toga broja koliko europskih? Ne računajući duboko balkanske zemlje. Ovaj podatak nitko ne može demantirati jer je to svima jasno.

CR
crocro
19:15 31.03.2024.

Bill, to se lako može provjeritii i izračunati brojem međunarodnih posjeta drugim zemljama i međunarodnim prijama stranih državnika u Hrvatskoj. Koliko je posjeta imao naš predsjednik stranim državnicima i koliko je relevantnih stranih državnika stiglo u posjet predsjedniku. Od toga broja koliko europskih? Ne računajući duboko balkanske zemlje. Ovaj podatak nitko ne može demantirati jer je to svima jasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije