Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavna manekenka

Kate Moss u rijetkom intervjuu progovorila o fotkama na kojima se vidjelo kako uzima kokain, a pričala je i o anoreksiji i zlostavljanju

Foto: Instagram
1/18
25.07.2022.
u 23:00

Već 30 godina Kate Moss (48) je predstavnica britanske "cool elite". No, žena čiji je moto "nikad se ne žali i nikad ne objašnjavaj", koji je posudila od bivšeg dečka Johnnyja Deppa, iskoristila je ovaj intervju kako bi progovorila o tjeskobi koja ju je obuzimala kao mladu manekenku

Jedna od najpoznatijih svjetskih manekenki i modela, Kate Moss (48), rijetko daje intervjue, a pogotovo ne progovara o kontroverzama koje prate ovu britansku manekenku od mladih dana. 

Jedna od kontroverza su i objavljene fotografije na kojima se vidjelo kako uzima kokain, a koje nisu zaobišle ni jedan medij 2005. godine. Moss je priznala krivicu, ali ističe kako je droga jednostavno bila općeprihvaćena u njenom okruženju. 

- Bilo mi je zlo i bila sam ljuta jer su drogu uzimali svi koje sam poznavala. Bilo je vrlo licemjerno što su se usredotočili samo na mene i pokušali mi uzeti kćer - kazala je u radio iskrenom intervjuu za BBC koji je prenio The Guardian. 

Žena čiji je moto "nikad se ne žali i nikad ne objašnjavaj", koji je posudila od bivšeg dečka Johnnyja Deppa, iskoristila je ovaj intervju kako bi progovorila o tjeskobi koja ju je obuzimala kao mladu manekenku, te o godinama zlostavljanja i lošeg postupanja kojem je bila izvrgnuta u modnom biznisu.

Zbog kontroverze s drogom izgubila je mnoge unosne ugovore na modnom polju, ali nije izgubila skrbništvo. Samo se morala javno ispričati "jer je nekim ljudima bila uzor". 

Njezina modna priča započela je 1988., kada je imala samo 14 godina i kada joj je na letu avionom prišao vlasnik modne agencije Storm. Tada nije sebe vidjela u ovom svijetu. Njezin početak bio je traumatičan, a posao se pokazao teškim, kakvim ga je i očekivala. Godinu dana nakon zamolili su je da skine top za potrebe snimanja, a 15-godišnja Moss bila je jako sramežljiva zbog čega je pokupila svoje stvari i istrčala van. 

Sa 16 godina postala je jako traženo lice nakon fotografiranja za magazin The Face na pješčanoj plaži u Sussexu koje je odradila s prijateljicom, pokojnom fotografkinjom Corinne Day. To fotografiranje opet joj je donijelo probleme jer je morala biti gola. 

- Fotografkinja je rekla da, ako ne skinem gornji dio, neće me angažirati za snimanje za Elle. Bilo je bolno. Voljela sam je, ona mi je bila najbolja prijateljica, no bila je zeznuta osoba. No, slike su sjajne, snimila je što je željela zbog čega sam ja patila, no te su mi slike donijele puno toga dobroga. Promijenile su moju karijeru - kazala je. Upravo zbog tog snimanja angažirao ju je Calvin Klein 1992. za svoju kampanju donjeg rublja, no sjećanja na taj posao, kad je pozirala s glumcem Markom Wahlbergom u New Yorku, nisu baš lijepa. Ponovno je bila u toplesu i osjećala se ‘objektivizirano, ranjivo i uplašeno‘. Uzimala je valium samo kako bi se smirila i mogla ustati iz kreveta. 

- Igrali su na moju ranjivost. Calvin je to obožavao - prisjetila se.

Njezina prijateljica Day snimila je i kontroverzne fotografije za Vogue magazin godinu dana kasnije, koje su kritizirane jer navodno promoviraju ‘heroin chic‘. 

- Bila sam žrtveno janje za probleme mnogih ljudi. Nikad nisam bila anoreksična. Nikad. Nikad nisam uzimala heroin. Bila sam mršava jer me na snimanjima i revijama nisu hranili i zato što sam oduvijek bila mršava - kazala je.

Moss je bila jedna od svjedokinja na suđenju Heard-Depp, a stala je u obranu svog bivšeg dečka. 

- Znam istinu o Johnnyju. Nikad me nije gurnuo niz stepenice. Morala sam reći istinu - izjavila je.

Moss je 2016. pokrenula vlastitu modnu agenciju, a jedna od prvih manekenki bila je njezina kći Lila.

- Rekla sam joj da ne mora raditi ništa što ne želi. Ako ne želi odraditi neko snimanje, ako se ne osjeća ugodno, ne mora to raditi. Jako se brinem o svojim modelima. Pazim da je na snimanjima uvijek i agent kako modele nitko ne bi iskorištavao i kako bi netko mogao reći da ovo ili ono nije primjereno - kazala je. 

VIDEO>>Chris Rock, Matthew McConaughey, 'Borat', Woody Harrelson uživaju na jahti kod Dubrovnika!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije