Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I Feel Love

Kanye West optužen za plagijat, navodno je ukrao dijelove velikog hita iz 70-ih

Foto: Profimedia
1/9
28.02.2024.
u 22:00

U tužbi je navedeno da je par koristio "trenutačno prepoznatljive" dijelove pjesme Donne Summer u njihovoj novoj pjesmi "Good (Don't Die)", unatoč tome što je odbijen njihov zahtjev zbog Westove "kontroverzne prošlosti"

Nasljednici američke pjevačice Donne Summer optužuju rap zvijezdu Kanyea Westa da je "ukrao" dijelove njezinog hita "I Feel Love" za svoj novi album.

U tužbi podnesenoj u Kaliforniji, suprug Bruce Sudano tvrdi da su West i Ty Dolla $ign, pravim imenom Tyrone Griffin, izveli "očitu krađu" nakon što im je "izričito odbijen" zahtjev za korištenjem pjesme na njihovom zajedničkom albumu "Vultures 1."

U tužbi je navedeno da je par koristio "trenutačno prepoznatljive" dijelove pjesme Donne Summer u njihovoj novoj pjesmi "Good (Don't Die)", unatoč tome što je odbijen njihov zahtjev zbog Westove "kontroverzne prošlosti".

Sudski dokumenti sugeriraju da je zahtjev za korištenje pjesme podnesen 31. siječnja i potom odbijen, ali je album svejedno objavljen tjedan dana kasnije, 10. veljače.

Tijekom tog vremena, predstavnici Westa i Griffina obratili su se diskografskoj kući Donne Summer kako bi zatražili odobrenje za master snimku pjesme, što je također odbijeno, navodi se u sudskim dokumentima.

VEZANI ČLANCI: 

Pjesma je bila streamana "milijune puta" prije nego što su je platforme uključujući Spotify, iTunes i Apple Music uspjele ukloniti, dok su West i Griffin izvodili pjesmu na snimljenim koncertima, a isječci na internetu prikupili su milijune pregleda.

U tužbi se traži maksimalna odšteta što znači oko 150.000 dolara za "svaki prekršaj".

"Radi se o zaštiti glazbene ostavštine Donne Summer i jedne od najutjecajnijih pjesama pop glazbe", kažu sudski dokumenti.

Summer, peterostruka dobitnica Grammyja, umrla je 2012. u dobi od 63 godine, a postumno je primljena u Kuću slavnih rock and rolla godinu dana nakon smrti.

VIDEO: Baby Lasagna odgovorio Dejanu Lovrenu: 'Vjera mi je bitna. Vjera i obitelj'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije