Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
montrealska četvorka

Kanadski čarobnjaci Suuns sutra drugi put u Zagrebu!

Suuns
Foto: Richard Gray/Press Association/PIXSELL
1/3
10.06.2014.
u 16:13

Požurite i još danas svoju ulaznicu po cijeni od 65 kuna kupite u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13). Na ulazu u Močvaru će koštati 80 kuna

Montrealska četvorka Suuns sutra će ponovo u organizaciji Žednog uha nastupiti u Močvari. Nakon prošlogodišnjeg uspješnog nastupa u Zagrebu i premijernog predstavljanja hrvatskoj publici na Terraneu 2011. godine, kanadski kraut/indie rokeri ponovo će oduševiti poznavatelje u metropoli.

Grupu su u ljeto 2006. godine osnovali vokalist i gitarist Ben Shemie te basist i gitarist Joe Yarmush. Uskoro su im se pridružili bubnjar Liam O’Neill te basist i klavijaturist Max Henry. Za izdavačku kuću Secretly Canadian potpisali su ugovor 2010. godine te do sada objavili tri albuma. Indie scenu zaintrigirali su mješavinom post punka i eksperimentalnog rocka na debiju ''Zeroes QC" iz 2010. godine. Krajem 2011. objavili su 12'' singl "Bambi/Red Song", a 2013. drugi album ''Images du futur'' koji je kao i prvijenac pobrao pohvale kritičara što je bendu osiguralo nastupe na najpoznatijim festivalima diljem svijeta.

U samo nekoliko godina Suuns su se originalnim, pomalo eksperimentalnim zvukom koji sintetizira kraut rock 70-ih, elektroniku, post punk, psihodeliju i pop nametnuli na jakoj kanadskoj, ali i svjetskoj sceni. Često su uspoređivani s Joy Division, Silver Apples, Suicide pa i Beckom. Koncert u Močvari dio je velike europske turneje u 2014. godini.

Požurite i još danas svoju ulaznicu po cijeni od 65 kuna kupite u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13). Na ulazu u Močvau koštat će 80 kuna.

>>Ulaznice za velikane Queens of the Stone Age još samo 3 dana po 190 kuna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije