Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MTV EMA

Justin Bieber pobjednik večeri, S.A.R.S. najbolji regionalni izvođač

MTV EMA
Foto: MTV
1/14
07.11.2016.
u 11:10

Dobitnička imena MTV EMA nagrada prilično su šarolika ove godine, no najviše ih je ipak osvojio Justin Bieber. On je kući ponio sveukupno tri statue, za „Biggest Fans“ koju su mu tvitanjem osigurali fanovi te „Best Song“ i „Best Canadian Act“.

Dodjela nagrada MTV EMA 2016 sinoć je donijela spoj glazbenog spektakla i nevjerojatnog vizualnog iskustva na pozornici dvorane Ahoy u Rotterdamu, uz zanimljive nastupe nekih od najpoznatijih izvođača današnjice.

Globalno glazbeno slavlje započela je voditeljica Bebe Rexha spustivši se sa stropa dvorane i pokrenula zabavu najavivši superzvijezdu Brunu Marsa koji je izveo svoj hit "24K Magic".

Dobitnička imena nagrada MTV EMA prilično su šarolika ove godine, no najviše ih je ipak osvojio Justin Bieber. On je kući ponio sveukupno 3 statue, za „Biggest Fans“ koju su mu tvitanjem osigurali fanovi te „Best Song“ i „Best Canadian Act“. Lady Gaga osvojila je dvije nagrade MTV EMA, „Best Female“ i „Best Look“, a Twenty One Pilots isti broj nagrada dobili su u kategorijama „Best Live“ i „Best Alternative“. Coldplay je sinoć odnio titulu najboljeg rock benda, a Drake najboljeg hip-hop izvođača. Zara Larsson osvojila je te večeri dvije nagrade – „Best New“ te World Stage Act nagradu, bend DNCE pobijedio u kategoriji „Best Push“, a djevojke iz benda Fifth Harmony u kategoriji „Best Pop“.

Multiplatinasta R&B zvijezda The Weeknd debitirao je na  pozornici MTV EMA s hit-singlom „Starboy“, a tijekom večeri odnio je kući i nagradu za najbolji videospot.

Bebe Rexha nakratko je pauzirala s ulogom voditeljice kada je prvi put uživo izvela svoj novi singl „I’ve Got U“, a na pozornicu se tijekom večeri još jednom vratila u ulozi pjevačice te s najboljim svjetskim DJ-jem Martinom Garrixom izvela duet „In The Name of Love“, uz pratnju gudačkog orkestra.
Martin je te večeri slavio dvaput, prilikom uručivanja nagrade „Best Electronic“ i „Best World Stage“.

Dobitnik nagrade „Best Male“ Shawn Mendes osvojio je publiku kad je izašao iz hologramske piramide dok je svirao melodiju za klavir iz pjesme „Mercy“. On je i među dobitnicima nagrade Worldwide Act.

One Republic natapala umjetna kiša

OneRepublic oduševili su publiku izvođenjem nove pjesme „Let’s Hurt Tonight“ dok je simulirana kiša natapala i njih i pozornicu, a heroj u rodnom gradu i ambasador EMA Music Weeka Afrojack zapalio je arenu izvođenjem hitova „Gone“ i „Hey“.

Globalno omiljen bend Green Day dobio je prestižnu nagradu za stvaralaštvo – Global Icon. Tijekom večeri izveli su svoj najnoviji hit "Bang Bang", a na pozornicu su se popeli još jednom zatvorivši dodjelu nagrada izvođenjem pjesme „American Idiot“. Pjesmu su posvetili ovotjednim izborima u Americi naglašavajući da im je drago što su trenutačno u Europi“.

Bend S.A.R.S. ovogodišnji je dobitnik nagrade MTV Best Adria Act. U konkurenciji za ovo prestižno priznanje MTV-a bili su još Elemental, Luce, Siddharta i Toni Zen, no zbog najvećeg broja glasova publike iz cijele regije, bend S.A.R.S. odnio je pobjedu.
S.A.R.S.-u priznanje stiže u godini u kojoj obilježava desetogodišnjicu rada, ima rasprodanu regionalnu turneju uz dva nedavno održana koncerta u Domu sportova i objavljuje šesti studijski album pod nazivom “Posljednji album”.

Inače, sve statue MTV EMA ove godine posebno su napravljene u ljubičastoj boji, kao posveta kultnom umjetniku Princeu.

POPIS DOBITNIKA:

BEST SONG
Justin Bieber – Sorry

BEST VIDEO
The Weeknd ft. Daft Punk – Starboy

BEST FEMALE
Lady Gaga

BEST MALE
Shawn Mendes

BEST LIVE
Twenty One Pilots

BEST NEW
Zara Larsson

BEST POP  
Fifth Harmony

BEST ROCK
Coldplay

BEST ALTERNATIVE
Twenty One Pilots

BEST HIP HOP
Drake

BEST ELECTRONIC
Martin Garrix

BEST PUSH
DNCE    

BIGGEST FANS
Justin Bieber
                                        
BEST LOOK SPONSORED BY LISTERINE
Lady Gaga
                   
BEST WORLD STAGE
Martin Garrix – Isle of MTV, Malta (2015.)
 
GLOBAL ICON AWARD
Green Day

BEST REGIONAL ACT
S.A.R.S.

WORLDWIDE ACT:
Troye Sivan – Australija
Shawn Mendes – Kanada
Maluma – Kolumbija
GOT7 – Koreja
Wizkid – Nigerija
Zara Larsson – Švedska

>>Trijumf Beograđana u Domu sportova

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije