Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak u djetinjstvo

Ivana Radovniković: Najteže mi je bilo nacrtati sebe 
kao djevojčicu

Ivana Radovniković
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
03.12.2014.
u 11:00


Pjevačica u subotu izdaje album za djecu "Bajka u pjesmama" za koji je napisala dio pjesama i glazbu te ilustrirala album likovima iz bajki

Kreativan i interaktivan album za djecu “Bajka u pjesmama”, u kojem se kriju edukativna zabavna slikovnica, bojanka, karaoke te pjesme koje prate najpoznatije bajke, Ivana Radovniković najmlađim obožavateljima daruje za Svetog Nikolu. Na molbu prijateljica i menadžerice da konačno snimi nešto za djecu, Ivana se tog posla ozbiljno primila prije šest mjeseci.

– Obožavala sam bajke kad sam bila mala, a pogotovo sam ih voljela slušati na audiokasetama. Ako su ih pratile i pjesme, začas bih naučila riječi pjesama, a na glazbu bih odmah napravila koreografiju i zato sam se s veseljem primila ovog posla – kaže Ivana.

Osim što na albumu potpisuje glazbu i stihove, Ivana je sama nacrtala i sve ilustracije.

– Uz pjevanje, crtanje je oduvijek moja ljubav koju sam zapostavila na fakultetu. Bio je pravi užitak prisjetiti se najdražih likova i bajki, a crtala sam ih onako kako sam ih zamišljala dok sam bila dijete. Moram priznati da sam tih šest mjeseci, koliko sam se bavila ilustracijama, svaki dan bila sretna i nasmijana – s osmijehom kaže Ivana. Priznaje da joj je najteže od svega bilo nacrtati sebe kao djevojčicu.

– To je najduže trajalo i u jednom trenutku čak sam htjela zamoliti mamu, koja izvrsno crta, da me ona nacrta. Pokušala sam se nacrtati onako kako mi djeca obično kažu da izgledam – kaže pjevačica.

Album je nastao iz želje da djeci prenese osnovne životne vrijednosti kako biti hrabar, vrijedan, kako prepoznati laž, istinu, zlo...

Najdraža mi je bajka “Ružno pače”, valjda zato što u toj priči ima uspona i padova, tužnih i potresnih trenutaka, ali i dio kada dobije svoje pravo ruho nakon čega postane sretan i zadovoljan – kaže. Suprug Stjepan i ostatak obitelji prvi su imali uvid u pjesme i ilustracije za koje se Ivana nada da će jednog dana veseliti i njezino dijete.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije