Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju

Indira: Nikada nisam bila sretnija i imala bolje posložen život

Indira Levak
Foto: Promo
1/6
16.04.2018.
u 08:35

Kao članica žirija RTL-ova showa “Zvjezdice”, popularna pjevačica priča o radu s najmanjima i prisjeća se i vlastitih početaka.

Nakon 22 godine na glazbenoj sceni, pjevačica Indira i dalje ne misli stati. Štoviše, čini se da nikada nije bila kreativnija.
Osim što je svake subote gledamo kao članicu žirija u RTL-ovu showu “Zvjezdice”, Indira se posvetila i pisanju pjesama pa je osim za svoj prvi samostalni album počela pisati i za druge izvođače. Napisala je tekst nove pjesme “Olga” tamburaškog sastaa Dyaco. A to je tek početak njihove plodne suradnje...

Show “Zvjezdice” je već počeo. Iako ste već bili u žirijima, prvi put radite s najmlađima. Je li vam samim time i teže donijeti odluku o nečijem ispadanju?
Srce mi se stegne kad vidim one okice pune iščekivanja... Doista je teže donositi takve odluke kad se radi o maloj djeci, a još kad vidite i roditelje koji sve to proživljavaju s njima, obuzmu vas emocije. Kada ispred sebe imate mladog čovjeka svjesnog svojih vrlina, ali i mana, puno je lakše reći svoju odluku. Ali zaista uživam u radu s djecom, toliko je veselja i smijeha u svakoj emisiji, jako volim njihova iskrena srca.

Jeste li imali priliku družiti se s njima prije i nakon emisije?
Naravno, igramo se mi i skrivača po garderobama ako imamo vremena! (smijeh) Jako su svi dragi i pristojni i potpuno neposredni u komunikaciji. Mislim da im je draga teta Indira!

Što je najteže u radu s tako malenim natjecateljima?
Upravo ta njihova nesvjesnost trenutka u kojem se nalaze. Neki mališani izađu na pozornicu, pa gledaju, pa možda ipak ne bi stajali mirno već bi malo trčali! Jako su zaigrani, a opet tako ozbiljni kad treba pjevati omiljenu pjesmu.

Ima li možda već sada naznaka da je pred nama neka nova Mia Negovetić?
Da, i to ne jedna, čemu se jako veselim, tako mala zemlja, a tako puno talenata, čudo! Uvijek se pojave mali nebrušeni dijamanti... Moram priznati da nam posao nije lak.

Kada gledate tu djecu, sjetite li se sebe u njihovim godinama? Kada ste imali prvi nastup?
Tko se ne voli vratiti u te predivne bezbrižne dane sreće kad mislite da je svijet ružičast? Naravno da me asociraju na moje djetinjstvo i početke. Prvi nastup imala sam u školi na školskoj zabavi sa svojim sastavom.

S obzirom na to da ste na sceni više od 22 godine, jeste li izgubili taj dječji entuzijazam? Ili ste i dalje jednako “zaraženi” glazbom?
Ja sam vam i dalje veliko dijete! I trudim se kroz život i glazbu ići baš kao kroz neku igricu. Znate kako to ide, osvajam “level” po “level”. Mislim da mi dobro ide! Ne želim nikada izgubiti tu razigranost i veselje koje nosim u sebi.

Nedavno smo vas upoznali u novoj ulozi – onoj tekstopisca? Zbog čega se prije niste ohrabrili na taj korak?
U bendu nisam nikad došla na red! (smijeh) Ma sve je drukčije kad ste u sastavu, svatko radi svoje. Sve se događa s razlogom. Sada sam otvorila taj kreativni kanal u sebi i tekstovi iz mene samo izlaze. Baš uživam u tome i doista je poseban osjećaj čuti svoje riječi u pjesmi.

U kojim trenucima pišete, čime se inspirirate?
Inspiracija dolazi odasvud, iz moga života, od moga supruga, od prijatelja pa i vi me možete inspirirati. Nema za to formule. Inspiracija je svuda, samo je treba prepoznati.

Osim što pišete pjesme, nedavno ste napisali singl “Olga” za tamburaški sastav Dyaco. Kako je došlo do te suradnje?
Jako sam sretna zbog suradnje s mojim prijateljima iz benda Dyaco. Često nastupamo zajedno budući da smo svi zaljubljenici u zvuk tamburice i te emocije koju pruža ta glazba. Sasvim logično je bilo da će se kad-tad naše slavonske duše udružiti i da će nastati neka pjesma poput “Olge”. Pokazala sam im taj emotivni tekst, oni su ga uglazbili i sada možemo svi zajedno uživati u pjesmi koja dira u srce. U planu je i duet za koji pišem riječi, tako da još puno toga možete od mene očekivati.

Planirate li se možda jednog dana više posvetiti pisanju i stvarati i za neke druge glazbenike?
Možda je to logičan slijed događaja za daleku budućnost, moja publika još uživa na mojim koncertima i stalno se družimo. Pratite sve najave mojih koncerata na stranici na Facebooku Indira Forza.

Kada bi svjetlo dana trebao ugledati vaš prvi samostalni album? Jeste li zadovoljni smjerom u kojem ide vaša solistička karijera?
Jako sam zadovoljna kako napredujemo i kako se odlično slaže, kao neki mozaik. Okupila sam fantastičan tim i jako dobro funkcioniram s Branimirom Mihaljevićem, Shallom i Antom Pecotićem. Imam autorski “dream team”! Album se završava, uskoro bi trebao biti objavljen. Ovo je moj 13. album, prvi samostalni i na njemu će biti pjesama koje su stilski različite, ali i dalje usklađene s mojom glazbenom pričom koju pričam već 22 godine.

Kako uza sve obveze koje imate uvijek uspijevate izgledati odlično i odmorno? Što vas najviše puni energijom?
Moj suprug je dugo u sportu i jako dobro razumije ljudsko tijelo. On je neko vrijeme promatrao moj stil života i složio mi je učinkovit kružni trening koji redovito odradim. Imam i puno ljubavi (smijeh). I upravo to mi daje dodatnu snagu, mentalnu i fizičku, da mogu s lakoćom održati tempo posla kojim se bavim. Također, pazim da imam dovoljno sna i pazim na prehranu koliko mogu. To mi je najteži dio, kako ne pojesti čokoladu, kulen? Moram neki lokot staviti na hladnjak! (smijeh)

Uskoro ćete proslaviti još jednu godišnjicu braka sa suprugom. Koji su vam trenuci u ove četiri godine bili najposebniji?
Toliko ih je bilo da ne mogu niti želim samo neke izdvojiti. Blagoslov je pronaći srodnu dušu u ovom ludom svijetu i zato mi svaki dan slavimo našu ljubav.

Budući da i poslovno surađujete, je li teško odrediti granicu između poslovnog i privatnog?
Ma kakve granice, mi smo životni partneri, mi se nadopunjujemo, potpora smo jedno drugome. Bitno je da ima poštovanja i uvažavanja, sve ostalo je onda lako. Nikada nisam bila sretnija i imala bolje posložen život. 

Indira Levak
1/8

Komentara 2

BM
branko.mihalic1
11:26 16.04.2018.

mislim da se malo zaletila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije