Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izravan prijenos

HRT prenosi ceremoniju pogreba pape emeritusa Benedikta XVI.

ITA, Aufbahrung des emeritierten Papstes Benedikt XVI
Foto: EXPA/ laPresse/ Cecilia Fabiano
1/4
04.01.2023.
u 14:04

Prijenos pogreba pape emeritusa Benedikta XVI. pogledajte u četvrtak 5. siječnja na Četvrtom programu (HRT-HTV4) u terminu od 09:30 sati.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u četvrtak, 5. siječnja na Četvrtom programu (HRT-HTV4) u terminu od 09:30 sati prikazuje izravan prijenos pogreba pape emeritusa Benedikta XVI. 

Papa Franjo predvodit će sprovodni obred kakvog još nije bilo u dvotisućljetnoj povijesti Katoličke Crkve i kojim će biti završena nesvakidašnja kohabitacija dvojice papa. U skladu sa željama pokojnog pape emeritusa Benedikta XVI., sprovod, popratni obredi i ceremonije bit će obilježeni istom jednostavnošću koja je karakterizirala život tog "poniznog sluge u vinogradu Gospodnjem".

Misu zadušnicu za Benedikta služit će papa Franjo ispred bazilike Svetog Petra, a uz dekana Kardinalskog zbora kardinala Giovannija Battista Rea na oltaru će misu slaviti više od 120 kardinala, 400 biskupa i gotovo četiri tisuće svećenika kao i brojni ekumenski predstavnici.

Na kraju euharistijskog slavlja lijes pape emeritusa bit će vraćen u Baziliku, a zatim u Vatikanske špilje radi pokopa. Komentator je generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije preč. doc. dr. Krunoslav Novak.

Prijenos pogreba pape emeritusa Benedikta XVI. pogledajte u četvrtak 5. siječnja na Četvrtom programu (HRT-HTV4) u terminu od 09:30 sati.

VIDEO Vjekoslava Huljić: "U pjesmi sam ograničena, a u knjizi se mogu otkačiti i izmišljati do mile volje"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije