Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prilika za zaradu

HRT-ova serija traži statiste za snimanje druge sezone, a otkriven je i honorar koji nude

Foto: Damir Žižić
1/14
04.01.2023.
u 20:00

Statisti će glumiti u seriji 'Šutnja', a snimat će se između 8. i 12. siječnja u Zagrebu. Uloge koje će dobiti su one ukrajinskih izbjeglica, volontera i novinara.

Snimanje druge sezone dramske serije koja se emitira na HRT-u 'Šutnja' počelo je u studenome, a sada je na Facebook stranici jedne casting agencije osvanuo oglas za statiste za snimanje u Zagrebu. Naime, oglas objavljen na profilu Produkcije i casting agencije Serena Pro, a period snimanja jest od 8. do 12. siječnja. Traže osobe koji bi glumili ukrajinske izbjeglice, volontere i novinare u izbjegličkom centru.

Kako su naveli u objavi, trebaju im sljedeći profili statista: 

- izbjeglice: žene, djeca, stariji muškarci I žene 

- volonteri i novinari: žene i muškarci starosti između 25 i 50 godina.

Iz produkcije navode kako snimanje može trajati do 12 sati, a otkriven je i honorar koji će statisti dobiti za svoj angažman. Do osam sati rada bit će plaćeno 23,89 eura, a oni koji mogu biti tijekom cijelog snimanja zaradit će 33,18 eura

Kako biste se prijavili potrebno je poslati SMS poruku na broj 0953771450 sa sljedećim:
 - Naslov: ŠUTNJA
- Ime i prezime 
- Godina rođenja 
- Profil za koji se prijavljujete 
- Datume koje možete biti na raspolaganju u cijelom terminu.

Inače, seriju radi produkcijska kuća Drugi plan prema motivima iz romana pisca i novinara Drage Hedla. Scenarij potpisuje Marjan Alčevski,  fotografiju Danko Vučinović, scenografiju Ivo Knezović, a režiju Dalibor Matanić. Gledatelji će moći gledati novih šest epizoda.

Glumačkoj ekipi iz prve sezone koju predvode Kseniia Myshina, Sandra Lončarić, Darko Milas, Leon Lučev, Goran Bogdan, Tihana Lazović, Mijo Jurišić, pridružili su se Branka Katić, Anđelka Prpić, Iva Jerković, Iryne Verenich-Ostrovska i mnogi drugi.

Druga sezona „Šutnje“ bavi se svime onime što poduzimamo kako bismo preživjeli i poduzimanjem onoga što moramo kako bismo imali kontrolu nad svojim životom. 

Godinu dana  nakon završetka radnje iz prve sezone naći ćemo naše junake udaljene jedne od drugih. Olga (Kseniia Myshina) je potpuno posvećena humanitarnoj pomoći za izbjeglice i civile u Ukrajini. Stribor (Goran Bogdan) je upravo dočekao objavljivanje autobiografije koju je napisao za Horvatića (Leon Lučev). Ona je veliki uspjeh, a njegovo ime nije na omotu.  Vesna (Sandra Lončarić), nakon napada na Vladimira radi na važnim slučajevima kao glavna inspektorica.

Prva sezona serije, odlično prihvaćena kako od publike, tako i od kritike,  premijeru je imala na HTV-u, zatim na ukrajinskom Oll.TV-u, a premijera na ARTE/ZDF zakazana je za veljaču 2023. Serija je do sada emitirana i na streaming platformi HBO Europe.

VIDEO Procurili novi detalji: Veza Ronalda i Georgine je predstava zbog visokih ugovora i lagodnog života

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije