Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandal na HR-u

HND-ovci s HRT-a oštro osudili trgovanje medijskim utjecajem voditelja Denisa Šabića

Split: Održan je humanitarni koncert za Dje?ju kliniku Split
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.02.2023.
u 13:00

Šabićeva kolegica je navodno pronašla na zajedničkom kompjuteru njegov privatni mail i vidjela da je za siječanj 2023. slao račune raznim udrugama, ljudima, izvođačima, općinama, župama i ostalima. Navodi se da je riječ o cijenama od 200 i više eura za gostovanje u emisiji.

Ogranci Hrvatskog novinarskog društva na Hrvatskoj televiziji i Hrvatskom radiju oštro osuđuju čin navodne prodaje medijskog utjecaja i zloupotrebe novinarske profesije za koje se tereti Denis Šabić, voditelj na Hrvatskom radiju Split, priopćio je HND u četvrtak. Portali su izvijestili kako je HRT-ov radijski voditelj Denis Šabić prijavljen za uzimanje novca za gostovanja u svojoj emisiji ‘Topnjača’, koja ide na HRT-ovom Radiju Split utorkom od 18 do 20 sati.

Šabićeva kolegica je navodno pronašla na zajedničkom kompjuteru njegov privatni mail i vidjela da je za siječanj 2023. slao račune raznim udrugama, ljudima, izvođačima, općinama, župama i ostalima. Navodi se da je riječ o cijenama od 200 i više eura za gostovanje u emisiji.

Sama mogućnost takvih radnji nailazi na osudu svih poštenih novinara kako na HRT-u tako i u cjelokupnom medijskom prostoru, istaknuli su iz ogranaka Hrvatskog novinarskog društva na Hrvatskoj televiziji i Hrvatskom radiju.

Naglasili su kako upravo u vrijeme kada bi vjerodostojnost i kredibilitet javnog servisa trebali biti najveća njegova vrijednost, ali i vrijednost novinarstva i novinarske profesije, da ovakvi i slični navodni postupci nanose nemjerljivu štetu svim novinarima HRT-a.

Vjeruju da će nadležna državna tijela, kao i sam HRT, poduzeti sve da se u ovom, kao i u svim eventualnim budućim sličnim slučajevima počinitelji primjereno kazne kako bi se otklonila svaka sumnja u savjestan i profesionalan rad novinara Hrvatske radiotelevizije.Smatraju da je i odgovornost svakog pojedinca da takva i slična postupanja prijave nadležnim institucijama.

O cijelom slučaju ranije se kratko oglasio i HRT te potvrdio da je Šabić otpušten.  - Točno je da je zbog skrivljenog ponašanja radniku Denisu Šabiću otkazan Ugovor o radu – potvrdili su nam s Hrvatske radiotelevizije.

Prema saznanjima Slobodne Dalmacije, Šabićeva kolegica na njihovu zajedničkom računalu slučajno je pronašla njegov privatni račun na domeni gmail koji je u tom trenutku bio otvoren i primijetila je kako je Šabić tijekom siječnja ove godine slao račune izvođačima, udrugama i općinama s iznosima od 200, 400 i više eura za gostovanje u emisiji "Topnjača".

Cijeli slučaj s dokazima je proslijedila glavnom uredniku Radija Split Karlu Reitoberu. Navodno to nije radio samo u siječnju ove godine nego mu je to bila dugogodišnja praksa. Topnjača je zabavno-glazbena dvosatna emisija, top ljestvica 20 najpopularnijih pjesama domaće glazbe koja uključuje i razgovore s izvođačima.

Svakog utorka emitira se na Radio Splitu nakon 18.00 h s tri nova prijedloga. Urednik emisije ove emisije je Želimir Škarpona, a voditelj je bio Denis Šabić i nije poznato tko će ga danas zamijeniti na voditeljskoj poziciji. 

VIDEO Doris Pinčić otkrila da je trudna: Svi se radujemo još jednom malom biću

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije