Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAZBENA DIVA

Gabi Novak oporavlja se nakon teške ozljede: 'Moram se držati pravila i odmarati'

Gabi Novak i Matija Dedić podijelili svoje životne priče
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/10
20.02.2024.
u 09:03

Sad ću se posvetiti konačno sebi, imam dosta tešku ozljedu i nema potrebe da se forsiram. Na mladima svijet ostaje, meni je bitno sad da moja unuka Lu dobro radi. Mislim da je 65 godina pjevanja zaista dovoljno. Iza mene je jedna lijepa, mirna i umjerena karijera, kazala je Novak.

Naša glazbena diva Gabi Novak (87) oporavlja se od ozljede kralježnice u jednom zagrebačkom domu za rehabilitaciju.

- Stigla sam prije dva tjedna. Morat ću se držati nekih pravila i odmarati. Tu ostajem još mjesec-dva. Lijepo se brinu za mene, dolazi mi obitelj, muzičari... Sve je dobro. Divno je da postoje ovakva odmarališta, da ne umaram obitelj, a i da se ja sama malo maknem i odmorim, kazala je Gabi za 24 sata.

Nakon oporavka prvo će otići na Hvar, a onda kao i svakog ljeta u Šibenik, rodni grad njenog pokojnog supruga Arsena Dedića.

- Sad ću se posvetiti konačno sebi, imam dosta tešku ozljedu i nema potrebe da se forsiram. Na mladima svijet ostaje, meni je bitno sad da moja unuka Lu dobro radi. Mislim da je 65 godina pjevanja zaista dovoljno. Iza mene je jedna lijepa, mirna i umjerena karijera, kazala je Novak.

VEZANI ČLANCI: 

Svog supruga se prisjetila i lani a kada je o njihovom odnosu govorila na promociji knjige "Arsen, sjećanja: Takvog smo ga voljeli, takvog ćemo ga pamtiti" autorice Diane Šetke koja je rekonstruirala život i karijeru Arsena Dedića kroz svjedočanstva njemu bliskih ljudi, mahom značajnim ličnostima hrvatske kulture, glazbe, estrade, medija.

- Mojih 45 godina života s Arsenom bilo je burno, ali i lijepo s bonacama i burama. Živjeti s Arsenom nije bilo lako i jedna sam od rijetkih njegovih prijateljica koja je izdržala i preživjela sve (smijeh). Bio je divno s njime živjeti, trpjeti, raditi, lijepo je u životu biti s nekim koga punim srcem voliš i poštuješ. Teško je živjeti s umjetnicima jer traže svoju slobodu i Arsen mi je uvijek govorio; hvala ti na toj slobodi i što me nikada nisi pitala kako, kuda, zašto i s kim odlazim. Samo tako jedan odnos u životu može trajati.  Hvala mu na tih 45 godina u kojima smo se lijepo nadopunjavali i šteta što nije s nama. - poručila je tada Gabi.

Gabi Novak i Arsen prijateljevali su desetak godina, sretali se na pozornicama i družili, a onda je Gabi, potkraj šezdesetih, u sklopu velike turneje došla pjevati u šibenski Solaris, pa ju je Arsen pozvao kući na ručak. Godine 1969. Arsen objavljuje album “Čovjek kao ja”, a privatni mu se život iznenada promijenio na turneji po Rusiji.

- Simpatija je jednostavno prerasla u jednu vezu. Ja sam bila ovako malo zabrinuta i tako, svi smo se iznenadili, i muzičari su se iznenadili. Međutim, mi smo se vratili i obavijestili kompletnu familiju, koja nas je čekala nakon dva mjeseca na aerodromu, da smo mi zajedno i da dolazimo, samo što nismo oženjeni, dolazimo kao par - rekla je jednom prilikom Gabi Novak.

VIDEO: Aleksandra Prijović zapjevala i hrvatski hit "Tek je 12 sati" grupe ET na zadnjem koncertu u Osijeku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije