Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
„Pamtim samo sretne dane“

Gabi Novak jedva čeka koncertni spektakl u Lisinskom: 'Volimo se vratiti u dane koji su bili sretniji od ovih'

Gabi Novak
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/9
21.11.2022.
u 11:57

Zagrebačkom filharmonijom dirigirat će Josip Cvitanović, a pjevat će Gabi Novak, Vlado Kalember, Jurica Pađen, Ivana Marić, Marko Kutlić, Nermin Puškar i Martina Majerle.

U Off ciklusu Zagrebačke filharmonije, 25. studenoga u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u Zagrebu, održat će se koncert „Pamtim samo sretne dane“. Publika će imati priliku čuti bezvremenske hitove Parnog valjka, Prljavog kazališta, Novih fosila, Srebrnih krila, Aerodoroma te autora Zrinka Tutića, Huseina Hasanefendića – Husa, Rajka Dujmića, Arsena Dedića i drugih u drugačijim aranžmanima koje su uradili Josip Cvitanović, Olja Dešić i Ivan Popeskić.

Solisti će, uz pratnju Zagrebačke filharmonije, hitovima poput Pamtim samo sretne dane, Košulja plava, Danas sam luda, Za dobra stara vremena, Ljubavna, Još i danas zamiriše trešnja, Ono svo što znaš o meni, Ljubavna, Lutka za bal, Moj bijeli labude, Golubovi, Za dobra stara vremena i mnogim drugima pokušati u jednoj večeri napraviti mali presjek zagrebačke pop rock škole.

Zagrebačkom filharmonijom dirigirat će Josip Cvitanović, a pjevat će Gabi Novak, Vlado Kalember, Jurica Pađen, Ivana Marić, Marko Kutlić, Nermin Puškar i Martina Majerle. Glazbeni producent projekta je Josip Cvitanović, a izvršni producent Tomislav Kašljević.

„S obzirom da nam sada nisu baš sretni dani, vrlo se često želimo i volimo vratiti u dane koji su bili sretniji od ovih. I lijepo je da je organizatorima pala na pamet ideja da se napravi ovakav koncert s pjesmama iz tog vremena, pjesmama koji su bili veliki šlageri, a koje nas mogu na jednu večer vratiti u to vrijeme“, rekla je Gabi Novak, po čijem evergeenu projekt nosi ime. “Ja sam sam bila sretna samim time što sam dobila tu Arsenovu i Kemalovu pjesmu. Postala je ogroman hit, koji se nije prestao vrtiti ni dan danas. Ljudi na ulici mi stalno dobacuju „pamtim samo sretne dane“. Logično je da sam pristala sudjelovati u istoimenom projektu“ zaključila je Gabi Novak.

„Nakon lanjske premijere projekta „Ima neka tajna veza“, brzo se i prirodno nadovezala ideja da i hitove zagrebačke pop rock škole predstavimo na isti način. Pjesme Arsena Dedića, Kemala Montena, Rajka Dujmića, Huseina Hasanefendića Husa, Zrinka Tutića... to uistinu i zaslužuju, samo je šteta što jednim koncertom nećemo moći obuhvatiti sve, nego samo manji dio. Potrudili smo se da to bude neki reprezentativni presjek i vjerujemo da publika neće ostati razočarana“ rekao je Tomislav Kašljević, inače i sam veliki ljubitelj crossover formi. „Hitovima koji su nam ostavljeni u nasljeđe nova forma na neki način ulijeva i novi život jer dopire do nove publike i nastavlja se prenositi daljnjim generacijama a i Zagrebačka filharmonija crossover projektima otvara vrata novoj publici, tako da je ovo jedan win-win projekt“, zaključio je Kašljević.

Ulaznice su u prodaji preko sustava eventim.hr, ulaznice.hr te na blagajni Lisinskog.

VIDEO>>U Hotelu Esplanade održana je promocija novog albuma Jelene Rozge "Minut srca mog"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije