Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Platit će sigurno'

Fanovi Eurosonga: 'Španjolci su plagirali Nedu Ukraden!' Javio nam se i autor njene pjesme

Foto: Instagram
1/30
06.02.2024.
u 14:03

Na društvenim mrežama osvanuli su brojni komentari koji tvrde kako je španjolska pjesma "Zorra" plagijat pjesme "Bomba" pjevačice Nede Ukraden.

Španjolska je prošlog vikenda odabrala svoju predstavnicu za ovogodišnji Eurosong. Nebulossa i njena pjesma "Zorra" tražit će pobjedu u Švedskoj u svibnju ove godine. No, sada su se javili brojni obožavatelji ovog prestižnog natjecanja i komentirali kako ih ovogodišnja "Zorra" jako podsjeća na pjesmu "Bomba" s kojom se pjevačica Neda Ukraden 2020. natjecala na Beoviziji, sprskom natjecanju koje odabire pobjednika koji će ih predstavljati na popularnom natjecanju. 

Nebulossa "Zorra":

- Španjolci, oprostite, ali mi smo imali Nedu Ukraden još prije četiri godine, pišu na društvenim mrežama i dodaju: - Je li moguće ovo?, Neda je tristo puta bolja od ovog. 

Neda Ukraden "Bomba":

Upravo sam se vratila iz Amerike s turneje i nisam imala prilike čuti nijednu pjesmu Eurovizije. Ako je istina da španjolska pjesma podsjeća na moju "Bombu", to je prije svega kompliment, a drugo - platit će sigurno! Saslušat ću, posavjetovati se s autorom i onda odlučiti što učiniti. Hvala na informacijama - rekla je pjevačica za srpski Kurir.

Javio nam se i autor autor pjesme "Bomba" Dušan Bačić, koji je za Večernji list kazao: 

- Osim što se radi o elektro pop pjesmama i što energija španjolske pjevačice sliči Nedinoj energiji, ne bih rekao da se radi o plagijatu, u glazbenom smislu. Prije bih rekao da je ovaj scenski nastup, slučajno ili namjerno, inspiriran Nedinim nastupom na Beoviziji. Vjerojatno je sve to skupa ljubitelje Eurosonga podsjetilo na nastup Nede Ukraden s pjesmom "Bomba".

Ovo nije prvi put da Španjolci inspiraciju traže u Srbiji. Isti slučaj dogodio se i 2022. godine kada je Chanel s pjesmom "SloMo" plagirala srpsku pjevačicu Daru Bubamaru (r. Radojka Adžić) i njenu pjesmu "Ekstravagantno". Tada je Dara napisala na svom Instagram profilu "Malo kopiramo Daru, a?" nakon čega su se uključili srpski tabloidi i objavili kako srpska pjevačica sprema i tužbu protiv španjolskih autora i izvođača, prenosi eurosong.hr. Također, tražila se i diskvalifikacija Španjolske, ali do toga nije došlo te je Chanel završila na trećem mjestu na Eurosongu 2022. godine koji se održao u Torinu u Italiji. 

VIDEO: 'Optužnica je protiv mene podignuta u rekordnom roku, ja nisam imala 'radost' koja će mi pomagati'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije