Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri, dva, jedan – kuhaj

Đurđica u posljednji tren 'uhvatila' finale

Tri, dva, jedan – kuhaj
Foto: RTL
1/7
29.05.2014.
u 22:44

U posljednjoj epizodi talijanskog tjedna showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“, Anka, Nenad i Zlatan bili su prvi finalisti koji su izravno ušli u daljnje natjecanje

U posljednjoj epizodi talijanskog tjedna showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“, Anka, Nenad i Zlatan bili su prvi finalisti koji su izravno ušli u daljnje natjecanje, dok su se za posljednje, četvrto mjesto u finalu borile Đurđica i Natalija. Manjak koncentracije u pripremi špageta carbonara bio je Natalijin najveći problem, zbog čega propustila posljednju šansu da osvoji 100.000 kuna i titulu najboljeg hrvatskog kuhara amatera!

Žiri je bio i više nego zadovoljan kreativnošću i idejama u pripremi brancina u današnjem kreativnom zadatku. I dok su Đurđica i Zlatan bili negdje u sredini tablice ocjena, Natalija se zbog prepečene ribe i previše dodatnih namirnica nalazila na dnu tablice.

- Od svih ovih namirnica mogli ste napraviti čak tri jela – od komorača salatu, brancina na pari zajedno s umakom od rajčice ili brokule, nikako jedno i drugo zajedno, a povrće u bešamelu kao toplo predjelo. Ovako sve u jednom je ispao veliki džumbus - priznao je Tomislav Špiček Nataliji gdje je pogriješila.

Za razliku od Natalije, Nenad i Anka pokazali su zavidnu kreativnost u pripremi brancina i svojim kulinarskim idejama uspjeli zadiviti i posebnog gosta Tullia Ferneticha. Željka Klemenčić je pohvalila pomak u Nenadovoj prezentaciji na tanjurima, s obzirom na sve ono što su se nagledali prošlih deset tjedana. I dok mu je carpaccio ispao senzacionalan, gratinirani brancin se u drugom jelu izgubio zbog prezli, a u trećem su se tikvice malo predugo pekle. Ankina oba recepta su oduševila žiri jer su bili osvježavajući, sočni, hrskavi, jednostavni i učinkoviti, a Tullio je priznao da će, nakon kušanja njezinih jela, ipak zadovoljan otići kući posljednjeg dana talijanske kuhinje.

S obzirom da su natjecatelji kroz cijeli tjedan talijanske kuhinje dobivali slične ocjene, ovaj kreativni ručak ipak je donosio odluku o tome tko odlazi u dvoboj, ali i tko ide ravno u finale! I dok su Anka, Nenad i Zlatan prvi ušli u daljnje natjecanje, za posljednje, četvrto mjesto u finalu borile su se Đurđica i Natalija. U 30 minuta dvoboja trebale su pripremiti tjesteninu s umakom carbonara, čuvenu talijansku „sirotinjsku“ deliciju koja se naizgled čini jednostavnim za pripremu. Carbonara u originalu traži samo četiri sastojaka – pancetu, jaja, sir (parmezan ili pecorino) i neizostavne špagete. Međutim, kod pripreme treba paziti da jaja, odnosno žumanjci, ne koaguliraju, dok se u tradicionalnu, autohtonu verziju ne dodaju češnjak i vrhnje.

Natalija je očekivala da će je Antonija prozvati za dvoboj, pogotovo zbog njezine pripreme brancina koja se žiriju nije svidjela. Ovo je njezin prvi dvoboj u showu, pa vjeruje da se njezina protivnica Đurđica nalazi u prednosti jer je već iz prijašnjih dvoboja s Milivojem i Tanjom izašla kao pobjednica. Đurđica u ovaj dvoboj ulazi bez opterećenja, zadovoljna svojim nastupom u talijanskom tjednu, u kojem je jednom proglašena najboljom. Vjeruje u recept koji joj je dala Bisera, a u kojem se u jaja dodaju dvije žlice pecorino sira, dok se vrhnje ne koristi.

Natalija je zaboravila namjestiti sat, pa je završila prije Đurđice i zadanog vremena. Pokušavala je popraviti situaciju i do kušanja žirija održavala tjesteninu toplom, no to joj nije pomoglo jer su joj špageti, unatoč odličnoj 'al dente' formi, ispali previše suhi zbog zgrušanih jaja i ohlađenog umaka od parmezana. Ta ju je pogreška na kraju koštala ulaska u finale!

I dok su voditeljica i članovi žirija čestitali Đurđici što se u posljednji tren priključila finalistima Anki, Nenadu i Zlatanu, Natalija se s osmjehom na licu oprostila od prijatelja natjecatelja. Sljedeći tjedan nas očekuje finalni okršaj u showu „Tri, dva, jedan – kuhaj!“, tjedan u kojem će netko od četvero posljednjih natjecatelja postati bogatiji za 100.000 kuna i vlasnik titule najbolji hrvatski kuhar amater.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije