Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUkob na estradi

Daniel Popović tuži bivšeg menadžera koji poručuje: Ja sam mu dao estradno ime

Zagreb: Daniel Popovi?
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/12
29.10.2023.
u 17:15

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu pjevač je podigao tužbu zbog dvije Golubove objave koje datiraju u proljeće ove godine, smatra se oklevetanim i tuži zbog povrede časti i ugleda

Glazbena legenda Daniel Popović (67) ovih dana puni medijske stupce sudskom parnicom s bivšim menadžerom Golubom. Naime, glazbenik je podigao privatnu tužbu protiv Goluba jer se smatrao oklevetanim i odlučio zadovoljštinu potražiti sudskim putem. Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu podigao je tužbu zbog dvije Golubove objave koje datiraju u proljeće ove godine. Prva Golubova objava u cijelosti je ovakva:

- Ovih narednih dana šira javnost će dobiti sve pravomoćne presude kao dokaze da je Milan Popović, kasnije dobio estradno ime od Novkovića i mene - Danijel, s kojim sam ja kao njegov mentor i menadžer išao na Eurovoziju sa pjesmom Đuli. Taj većini poznat pjevač ukrao mi je sa ukradenim ključem od mog auta taj auto kao zahvalu sa sve dobro učinjeno za njega. Dakle ukrao je moj automobil TR 6 Triumph. O tome su izvještavale TV postaje i štampa. Postoji i sudski spis u kojem svjedoči svjedok da ga je Danijel revolverom prisilio da provali u moj stan i ukrade dokaze koji ga terete. Puno toga budete čitali i vidjeli. Biti će još njegovih kaznenih djela i svega što je vezano uz njega i estradnjake. Molim admine da podrže ovu priču koja će biti interesantna i zakonski dokazana da se to dogodilo - napisao je sa svog profila na Facebooku 15. travnja, pa se dva tjedna kasnije opet oglasio sljedećim tekstom:

- Nastavljam kako sam i obećao potpunu nevjerojatnu kriminalnu priču oko više nemoralnih prirođenih radnji Danijela (Milana) Popovića - pjevača koji je tijekom svog života veoma uspješno sprovodio u dijela veoma verzirano bez da je za sve te radnje izbjegao odgovarajuće kaznene boravke u zatvoru, a u kojem je i bio samo prekratko (...) Prisilio je revolverom čovjeka koji je sve na sudu opisao kako je morao provaliti u stan Zorana Goluba i ukrasti dokaze o krađi što ga je kasnije sudski teretilo - napisao je tada.

Daniel Popović čije velike hitove pjevaju brojne generacije smatrao je da su mu, ovakvim prozivanjima bivšeg suradnika, narušeni ugled I čast te da ima pravo na zadovoljštinu.

Foto: facebok

 

Naime, Golub nije stao samo na spomenutim objava te je u komentarima I raspravama nazivao pjevača uvredljivim imenima, a u jednom je trenutku čak objavio I pravomoćni sudski te ovršni dokument iz 2021. iz kojeg se vidi kako je Golub doista vlasnik spornog Triumpha Tr-6 kojeg mu glazbenik 'mora vratiti u posjed', a na sve to mu mora nadoknaditi i 11.275 kuna sudskih troškova. Trakavica između njih traje desetljećima pa je spomenuti automobile u međuvremenu ( ako je pravilno održavan I nije strunuo) postao I oldtimer. Riječ je, naime, o automobile Radi se o iz 1973. godine kojeg je Golub, prema vlastitim tvrdnjama na osnovu kojih je potom i dobio presudu, kupio od Popovića u rujnu 1985. godine za 3000 DEM-a.

Što je prava istina I tko je za što kriv, utvrdit će sud. Zasad su stranke upućene na mirenje, no malo tko vjeruje da će se ovaj spor riješiti mirnim putem.

VIDEO Matthew Perry preminuo u 54. godini života

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije