Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bosanski reper

Buba Corelli optužen za plagiranje, YouTube uklonio pjesmu

Foto: Instagram
1/3
31.05.2021.
u 23:00

Buba Corelli plagirao je glazbu drugog poznatog hita, „Roses“ (Imanbeck Remix) repera Saint JHN. Osim glazbe, u pjesmi Corellija također se spominju ruže kao i u originalnoj pjesmi.

Popularni bosanski reper Buba Corelli optužen je za plagiranje. Naime, njegova pjesma „Gluh i nijem“ više se ne može pronaći na YouTubeu odakle je uklonjena zbog krađe autorskih prava, pišu srpski mediji.

Buba Corelli plagirao je glazbu drugog poznatog hita, „Roses“ (Imanbeck Remix) repera Saint JHN. Osim glazbe, u pjesmi Corellija također se spominju ruže kao i u originalnoj pjesmi.

„Gluh i nijem“ objavljena je u travnju ove godine i brzo je skupila milijunske preglede, a tjednima se nalazila i na YouTube trendingu u Bosni i Hercegovini, Srbiji i susjednim zemljama. U Hrvatskoj se tako našla na prvom mjestu.

Plagiranje, čini se, nije strano poznatom reperu i njegovom kolegi Jali Bratu, jer su nedavno s YouTubea uklonjene i njihove pjesme „Balmain“, „Sama“ i „Vip“, koje izvodi srpska pjevačica Maya Berović. Protiv Bube i Jale podignuta je tužba na YouTubeu, pjesme su privremeno maknute, no ako oni ne uspiju dokazati da su doista napisali glazbu, pjesme će biti trajno uklonjene s popularnog glazbenog servisa.

Iako pjesma „Gluh i nijem“ više nije dostupna na YouTubeu, pojavili su se njezine remiks verzije. U Hrvatskoj se tako na 16. mjestu trendinga nalazi remiks „Gluh i nijem“ N3R4 & Dr Armani, koji ima više od 1,4 milijuna pregleda.

Buba Corelli i Jalla Brat su bosanski izvođači poznati po hitovima „Klinka“, „Ona'e“, „Karantin“ i drugo, a imaju i svoje vlastite pjesme. Neke od Corellijevih poznatih pjesmama tako su „Balenciaga“ i „Comfort“. Surađivali su i s drugim izvođačima poput Senidah i Severine.

VIDEO Albina se vratila iz Rotterdama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije