Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kampanja "ljepota zrelosti"

Almira Osmanović: Nisu žene iznad 45 godina - za odstrel

ljepota zrelosti
Foto: Lidija Mataja
1/3
17.12.2013.
u 10:38

– Prijateljica od 50 godina, diplomirana ekonomistica koja je ostala bez posla nakon staža kao direktorica marketinga u nekoliko jakih medijskih kuća, rekla mi je da odlazi u Švicarsku čistiti sobe – otkriva Alma.

Zrelost je izuzetno važno psihičko i emotivno tranzicijsko razdoblje u životu! Ne treba ga podcjenjivati. Iz njega sigurno izlazimo promijenjene. Promjena treba glasiti: osnažene i moćnije prihvaćanjem stvarnosti. Skulirane. Nepobjedive – poručila je čitateljicama u svojoj kolumni Alma Draganić-Brkić, urednica portala Ladylike.hr koji se obraća ženama iznad 40 godina.

Direktorica čisti sobe

Kako bi upozorila na loš položaj u društvu žena starijih od 45 godina, poglavito na tržištu rada, pokrenula je kampanju “Ljepota zrelosti” u sklopu koje se u petak u zagrebačkoj galeriji Forum otvara istoimena izložba fotografija dama 40 plus na kojima su “žene iz susjedstva” i poznate dame iz hrvatskog javnog života.

– Nijedna od fotografiranih žena nikada nije materijalizirala svoju ljepotu, odnosno nije bila manekenka ili TV voditeljica, a sve su prelijepe. Neke od njih su godinama nezaposlene – priča Alma Draganić-Brkić. Priče tisuća žena potaknule su je na kampanju, a jedna ju je posebno pogodila. – Prijateljica od 50 godina, diplomirana ekonomistica koja je ostala bez posla nakon staža kao direktorica marketinga u nekoliko jakih medijskih kuća, rekla mi je da odlazi u Švicarsku čistiti sobe – otkriva Alma.

Sa 55 kao da ima 25

Jedna od sudionica izložbe je bivša prvakinja zagrebačkog HNK Almira Osmanović, koja je danas profesorica na Akademiji dramske umjetnosti u Splitu.

– Sretna sam što sudjelujem u kampanji koja pokazuje da zrele žene nisu za odstrel. Svojih 55 godina uopće ne osjećam, ni psihički ni fizički! Osjećam se kao da mi je 25 – smiješi se Almira pa otkriva u čemu je tajna: – Radim sa studentima pa i oni utječu na moj mladalački duh. Bavim se tjelovježbom i jašem. Puno puta bude mi teško u životu, ali ne dam se!

Ključne riječi

Komentara 1

10
10ye
15:45 17.12.2013.

Vrijedi istaknuti da se odstrelom starijih žena bave uglavnom žene (u kadrovskim poslovima rade uglavnom žene ).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije