Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Senzacija u Vatikanu:

Izložene kosti za koje se smatra da su od sv. Petra

papa,vatikan,kosti
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/9
24.11.2013.
u 18:34

Kosti su pronađene poslije Drugog svjetskog rata ispod bazilike sv. Petra i 1971. i od tada su pohranjene u papinskom apartmanu u Vatikanu.

Prvi puta u povijesti izložene su kosti koje su navodno od sv. Petra, danas, tijekom mise na Trgu sv. Petra, kojom je papa Franjo zaključio godinu vjere. Prije početka mise zaključenja godine vjere, papa Franjo je kadio oltar, pa tako i relikviju u brončanoj kutiji u kojoj su pohranjeni komadići kostiju koje su navodno pripadale sv. Petru, tamjanom koju su, dakle, prvi puta bile izložene. Papa Franjo je kratko molio ispred relikvije, a zatim je kleknuo.

Kosti, za koje se pretpostavlja da su od sv. Petra, pronađene su poslije Drugog svjetskog rata ispod bazilike sv. Petra i 1971. su dane papi Pavlu VI. i od tada su pohranjene u papinskom apartmanu u Vatikanu.

Kosti su pohranjene u brončanoj kutiji 30 x 10 centimatara koje je bila otvorena tijekom današnje mise. Na kutiji piše na latinskom jeziku kako su to kosti pronađene u grobnici ispod vatikanske bazilike za koje se smatra da su od blaženog Petra apostola (Ex ossibus quae in Arcibasilicae Vaticanae hypogeo inventa Beati Petri Apostoli esse putantur). Nakon današnje mise te su kosti ponovno vraćene u papinski apartman apostolske palače.

>>Papa Franjo: Ispovijedam se svakih 15 dana

Komentara 7

NE
NebitanTJ
19:26 24.11.2013.

"...a zatim SE kleknuo." Gotovo, neću više čitati. Pa sram vas bilo. Pišete pred toliko ljudi, a ne znate osnove hrvatskog jezika. Pokažite trunku poštovanja prema onome tko vas čita.

ŠS
Štap sa glavom
20:09 24.11.2013.

Nisu kosti OD Sv. Petra, nego kosti Sv. Petra.

Avatar komentatorx
komentatorx
19:25 24.11.2013.

Velika pogreška autora teksta. - Papa Franjo je kratko molio ispred relikvije, a zatim se kleknuo, ispravno bi bilo ...a zatim kleknuo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?