Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proslava karijere

Željko Bebek: Još imam energije za lude derneke

Željko Bebek (1)
Foto: Pixsell
1/3
15.12.2012.
u 10:09

Nakon 12 godina stanke poznati je Sarajlija objavio novi CD na kojemu je i duet sa Severinom te je ispričao koliko je žena rasplakao tijekom impresivne rokerske karijere

Prije samo nekoliko godina Željko Bebek govorio je da više nikad neće snimati nove pjesme. Nakon karijere pjevača u najvećem rock-bendu ovih prostora i nakon uspješne solističke karijere smatrao je da za to nema financijske isplativosti. A onda je prošli tjedan promovirao svoj novi CD “Kad poljubac pomiješaš sa vinom”.

Nakon 12 godina stanke

– Već dugo živimo u vremenima u kojima autori gotovo i ne mogu živjeti, a kamoli da su financijski dovoljno zainteresirani. Nema više pjesama koje nisu kompromisne. Kako nikad nisam volio kompromise, nisam ni izdavao CD-e. Čekao sam da sretnem entuzijaste koji će raditi s ljubavlju ili da se popravi vrijeme pa da skladatelji opet dobro žive i rade beskompromisnu glazbu. Dočekao sam ovaj prvi dio, sreo entuzijaste – govori Bebek.

S uspješnom solo karijerom mogao si je dopustiti diskografsku stanku dugu 12 godina.

Tijekom gostovanja na CD-u Crvene jabuke upoznao je i producenta benda Branimira Mihaljevića. Razgovori s njim, koji je producent, ali i većinski autor pjesama na CD-u, doveli su do albuma “Kad poljubac pomiješaš sa vinom”. U pjesmi “Tango” s Bebekom pjeva i Severina kojoj se ta pjesma toliko svidjela da ju je i ona uvrstila na svoj CD.

– Od početka sam htio da ta pjesma bude duet jer tango je posebna igra između dvoje ljudi koji stvaraju odnos nabijen strašću i emocijama, a upravo je to ono što sam želio da se čuje dok slušamo njih dvoje u toj pjesmi – rekao je autor pjesme Branimir Mihaljević.

Njihov duet, dodaje Bebek, nije proizvod želje, nego potrebe da se u pjesmi koja traži i muškarca i ženu pojavi netko tko bi s njim pjevao.

– Bio sam silno zadovoljan što je Severina tada bila slobodna i mogla ući u duet. Davno smo pjevali duet, prije 15 godina, i tada smo vidjeli da nam dobro ide, pa nije bilo potrebe mijenjati. Pjesmu “Rastajem se od života” napisao je Zrinko Tutić ranih devedesetih. Vidjeli smo da nam suradnja ide, ne samo kao pjesma, nego i kao druženje u trenucima kad pjesma nastaje. “Klik” je postojao, pa sam pomislio: kad već imamo takav tekst, najbolje je da to bude Severina – govori Bebek.

Na CD-u je i pjesma “Dernek”, a Bebek kaže da dio “dernek je svaki dan” najbolje opisuje atmosferu pjesme. Kao pravi veseli Bosanac rado pojašnjava razlike između kafića i kafana, derneka i tuluma.

Najbolje zabave

– Kafić je za užitke, kao i kafana, ali je moderan pa žene dolaze u visokim petama, našminkane, a u kafanu se dolazi svakako. Dernek je ogromni tulum, mjesto na kojemu je najbolja zabava. Ja strašno volim derneke. Sve sam manje po kafićima i kafanama jer se u njima puši. Dernek je na otvorenom pa mogu. Za njih još imam energije. Godišnje sigurno budem na dva tri derneka. Posebno imam energije za one na pozornici – govori poznati roker.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije