Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Zaz, nova francuska Édith Piaf, 3. lipnja prvi put nastupa u Zagrebu

'zaz1_nnn_sce_030212'
''
03.02.2012.
u 18:06

Isabelle Geffroy izdala je prvi album nazvan "Zaz" 2010. godine, a sad već legendarna pjesma "Je Veux" postala je internacionalni hit

"Francuskom se širi glasina da pjevačica Zaz ima sveti glas i da će postati ljetna senzacija", u povijesnom smislu relativno nedavno, u ožujku 2010. godine, pisao je francuski magazin Telerama. I glasina se pretvorila u stvarnost. Zaz je iste godine postala najizvođenija francuska glazbenica u domovini i u inozemstvu, a odlična vijest je da će 3. lipnja prvi put održati i koncert u Zagrebu u Boćarskom domu!  

Počeci na ulici

Pravim imenom Isabelle Geffroy, prvi album nazvan "Zaz", izdala je 2010. godine, a sad već legendarna pjesma "Je Veux" postala je internacionalni hit. Na tržištu je upravo i njezin live album "Sans tsu tsou", čiji će program dočarati i hrvatskoj publici. Za manjinu koja se s njenim stvaralaštvom još nije upoznala, glazba joj je miks jazza, francuske šansone, gipsy swinga i kubanskih ritmova, a njezin baršunast i hrapav glas, koji iako samo malo podsjeća na onaj Édith Piaf, pravi je original na sceni. Pjevati je počela na ulicama Pariza, a 2001. pridružila se grupi Fifty Fingers. Zaz ima 32 godine, studirala je glazbenu teoriju s naglaskom na proučavanje klavira, violine, gitare i zborskog pjevanja. Majka joj je profesorica španjolskog jezika, a otac inženjer elektronike. Ima sestru i brata i svi su odgojeni u glazbenom duhu. Zaz je 2000. dobila stipendiju za studij moderne glazbe u Bordeauxu, a glazbeni uzori su joj Vivaldi, Ella Fitzgerald, Enrico Macias, Bobby McFerrin i Richard Bona.

Život za glazbu

Iako djeluje slatko i sitno poput slavujčića, s profesionalnim trenerom godinama trenira kung fu, fura svoj film i ne mari ni za šta osim za glazbu. To su osjetili i njezini obožavatelji pa nije čudno da je album prvijenac samo u Francuskoj prodan u više od 800.000 primjeraka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije