Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wendy Robin

Wendy Robin za Dinamo već navija na stadionu

Wendy Robin (1)
Foto: pixsell
1/7
11.12.2011.
u 22:05

Pjevačica podrijetlom iz Dominike koja je godinama živjela i bila slavna u Kanadi i Aziji, lani se u Hong Kongu udala za Zagrepčanina Ivana Ramljaka i ljetos doselila u Zagreb

Prštava karizma i začuđujuća ljepota, najjednostavniji je opis pjevačice Wendy Robin koja je prošli tjedan koncertom u Zagrebu započela prvu europsku turneju. Zašto je za taj korak izabrala Zagreb?

Party-djevojka samo na sceni

Razloga je milijun. Ipak, presudna je bila ljubav. Naime, Wendy podrijetlom iz Dominike, otočne države u Karipskom moru, lani se udala za Zagrepčanina Ivana Ramljaka. Poslije života i glazbene slave u Aziji, Kanadi, na Karibima i u Americi, ljetos se doselila u Zagreb i hrvatsku publiku iznenadila novim dance singlom “Welcome to Hong Kong”.

– Hrvati odlično reagiraju na pjesmu! Nekoliko godina živjela sam u Hong Kongu i proučavala tamošnji način života i tom razdoblju posvetila pjesmu. Ima odličan “groove” i lako se zakvačiti na nju jer ljude vuče na ples, koji obožavam. Prava sam party-djevojka! Ali samo na pozornici. Kad siđem s nje baš i nije tako – ispričala je simpatična Wendy.

– Uvijek sam željela nastupati u Europi jer ima poseban senzibilitet. Naravno, ono najvažnije što me vuklo Europi je i to što je moj suprug odavde. Turneja će trajati dok god za nju bude interesa. Dogovorena je Poljska, a planiranje prepuštam suprugu koji je moj menadžer – kazala je i otkrila da sama piše i gotovo sve svoje tekstove, uglavnom na engleskom, ali napisala je i jedan na mandarinskom.

– Inspiracija su mi uvijek mjesta na kojima živim, životno iskustvo, ljubav... skupljam teme u hodu. A mandarinski jezik jedva da govorim i bilo je jako teško na njemu pisati i pjevati. Ali s obzirom na to da sam živjela u Aziji, to mi je bio izazov i htjela sam tamošnjoj publici priuštiti nešto autohtono. Pjesma je postala pravi hit! Ljudi su za njom poludjeli, posebice zato što nisu mogli spojiti ono što čuju s izgledom i podrijetlom osobe iz čijih usta te riječi izlaze. Zvučalo je i izgledalo kao azijska zabava u Riju! Ludilo! – ispričala je pjevačica otkrivši da je ni mandarinski nije namučio koliko hrvatski jezik koji sada svladava.

– U Dominici službeni jezik je engleski, a govorim i indonezijski. Ali s hrvatskim muku mučim! Znam osnove kao što su ‘hvala’, ‘bok’,... Iako sam i taj ‘bok’ često koristila pogrešno pa bih došavši kući suprugu rekla ‘Ajde bok’. Teško svladavam način na koji se izgovaraju riječi. Slovo ‘j’ izgovaram kao ‘đ’ i time kod Hrvata izazivam smijeh i simpatije – rekla je.

 

Ulovljen na prvi osmijeh

Sviđaju joj se i Hrvatska i Hrvati, no ima sitnica koje su joj čudne.

- Kad sam se doselila, mislila sam da su Hrvati užasno ozbiljni, ali iznenadili su me. Rekla sam si: ‘O-ho-ho, baš su simpatični, prijateljski raspoloženi i otvoreni’. A što mi je jako važno, vrlo su strastveni u svemu što rade i u onome što je njihovo. Bilo da je riječ o glazbi ili nogometu. Već sam naučila sve o Dinamu, a bila sam i na utakmici. Uhvatila sam ritam jedne navijačke pjesme, čini mi se ‘Volim te, Dinamo’, i premda ne znam riječi, navijala sam i pjevala s hrvatskim navijačima. Bilo je fenomenalno! – kaže Wendy i nastavlja o našim običajima i hrani:

– Čudi me što jedete previše soli. Bila sam ovdje i u bolnici na manjoj operaciji i začudila se što se čak i bolnička hrana soli. Uza sve jedete kruh i začudilo me da je na svakom koraku neka pekara. A kad namirišem pečeni kruh i peciva, ne mogu odoljeti a da ih ne gricnem. Mi na otoku jedemo puno ribe i voća i sve je kuhano ili sirovo. A ovdje se najedem pečenog krumpira i odličan mi je, ali od ljeta sam se poprilično udebljala. Ne smijem ni priznati koliko. Sada redovito s trenericom vježbam u teretani!

U 34. godini Wendy izgleda senzacionalno, za što je, kaže, zaslužna dobra volja i sretan brak s Ivanom u kojeg se prije sedam godina zaljubila kad su se slučajno sreli u Kanadi.

- To s Ivanom bila je ljubav na prvi pogled ili čak na prvi osmijeh. Imala sam trgovinu nedaleko od njegova ureda, prošao je kraj moje radnje, uočio me, ušao i rekao mi: ‘Nasmijali ste mi se’, a ja sam mu odgovorila: ‘Ja se smijem svima, a moj osmijeh je teško ne uočiti!’. Bili smo zajedno šest godina i vjenčali se lani na jahti u Hong Kongu. Imali smo vjenčanje iz bajke! Nekoliko dana kasnije za sve prijatelje organizirali smo zabavu na kojoj sam i zapjevala. Posebno sam sretna što su na vjenčanje došla i Ivanova djeca iz bivšeg braka. S njima se odlično slažem. Više nisu mali i ima ih četvero. Čini se da su Hrvati vrlo “radišni”! – našalila se dobronamjerno dodavši da i ona želi jednoga dana imati djecu. A dotad će se posvetiti glazbi i poslu koji vodi dalje od svjetala pozornice.

– Uvijek sam težila znanosti i završila biokemiju. No time se nisam bavila, ali vodim tvrtku Wendy Robin Hair Collection koja proizvodi perike i ekstenzije. Puno tamnoputih žena voli svaki tjedan mijenjati oblik i boju kose. To sam uočila i odlučila im to i omogućiti. Posao sam pokrenula u Kini. Najviše je kupaca iz Sjeverne Amerike, a najprodavanije su duge, crne i ravne perike. Trenutačno i ja nosim ekstenzije, a na nastupima stalno mijenjam perike. Imam ih puno i mogu reći da ih mijenjam kao čarape jer mi brzo dosade – zaključila je razigrano.

Ključne riječi

Komentara 58

RA
rastamanaman
12:24 14.12.2011.

@raspad Da, to govori dovoljno... o tebi.

FO
Foja
22:46 11.12.2011.

Lijepo bih molila da mi netko kaze gdje je Dominika?Ili se misli na Domenikansku Republiku nepismeni novinari!!!!????

AM
Axis Mundi
18:31 13.12.2011.

13.12.2011. u 16:39h GeniKameni je napisao/la: ------------------------------------------------------------------- možda nas upravo ta raznolikost naprosto osvijesti i nauči toleranciji prema svom BLIŽNJEM o kakvoj u ovom trenutku možemo samo sanjati...uprkos svim statističkim podacima i nacionalnoj \"čistoći\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije