Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Seks na filmu

V. Kraljević u "Mećavi" je rukama skrivao gole grudi Vere Zime

'05.07.2010., Ilirska dvorana HAZU-a, Zagreb - Svecani bal povodom snimanja prve klape filma Lea i Darija - djecje carstvo. Zrinka Cvitesic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Lukunic/PIXSELL'
1/3
08.08.2012.
u 12:20

Uraci iz sedamdesetih godina senzualnošću uvjerljivo potukli noviju produkciju.

Stara koka, masna juha, reklo bi se sudeći prema odgovorima mlađih redatelja ili onih srednje generacije na upit koja im je najsenzualnija scena hrvatskog filma. Iako je bilo očekivati da će barem jedan istaknuti klasike filmskih strasti poput “Oficira s ružom” i Ksenije Pajić, “Haloa – Praznik kurvi” s Nedom Arnerić ili “Pad Italije” sa seksi buržujkom Enom Begović, redom kažu kako je to samo “na prvu loptu”. Čak ni novija hrvatska produkcija nije im seksi.

Erotična Vida Jerman

Senzualnost, ističu, za njih nije puka golotinja, već onaj faktor X, dodir, pogled. I ne mora, kažu, ni biti obnaženosti, ali vibra se mora osjetiti. Poznati kazališni redatelj Krešimir Dolenčić izdvojio je dvije scene iz filma “Tko pjeva zlo ne misli” Kreše Golika.

– Odlična mi je scena kad Relja Bašić potegne k sebi Mirjanu Bohanec prije nego što njezin suprug (Franjo Majetić) dođe i zgrabi je za grudi. Erotično mi je i kad Vida Jerman u istom filmu maše peglom po dvorištu – kaže Dolenčić.

Dado Matanić svoje “Fine mrtve djevojke” i scene lezbijskog seksa Olge Pakalović i Nine Violić ne izdvaja.

– Sjajna mi je završna scena iz “Oaze” redatelja Zvonimira Maycuga s Dragicom Rščan, gdje ona nakon lošeg seksa pada u osobna egzistencijalistička propitkivanja – kaže Matanić.

I redom nabrajaju filmove iz 70-ih, 80-ih kao one koje pršte scenama seksepila. Bobi Jelčiću najerotičnija je scena iz filma “Samo jednom se ljubi” s Vladicom Milosavljević i Mikijem Manojlovićem, a Ognjena Sviličića dojmio se “Izgubljeni zavičaj” Ante Babaje.

Najviše pohvala dobila je scena iz filma “Mećava” Antuna Vrdoljaka s Verom Zimom i Vinkom Kraljevićem, u kojem Kraljević odostraga obuhvati Verine obnažene grudi.

Što će tata reći?

– Vera je bila sva na mukama jer joj je otac bio čovjek starog kova i stalno je razbijala glavu time što će tata reći. Meni je pak rekla: “Taj film će me ili upropastiti ili proslaviti.” Drago mi je da ju je proslavio – kaže Antun Vrdoljak.

U “Mećavi” nema vulgarnosti, prostaštva. Tek sjajno prenesena energije i senzualnost djevojke (Vera Zima).

– Laska mi da je to najseksi scena jer erotičnost se ne zasniva na prostaštvu. To je sjajno odigran ljubavni prizor – kaže Vinko Kraljević, koji Veru Zimu poznaje još s Akademije.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
Maroje2312
13:41 08.08.2012.

Vulgarne scene degradiraju čovjeka kao duhovno biće. Sve što se hoće reći može se i na profinjeniiji način, diskretno aludirajući na " nešto"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije