Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neda ukraden

U životu sam imala sve, ali nikad pravog muškarca koji me voli

neda ukraden
Foto: pixsell
1/6
20.03.2011.
u 20:00

Neda Ukraden: Bilo je nezaboravno, uzbudljivo, emotivno, ma publika me oborila s nogu” – opisala je pjevačica svoj veliki zagrebački koncert u Ciboni

Iako iza sebe ima 40 godina na sceni, 61-godišnja glazbena legenda Neda Ukraden i danas pjeva s jednakim žarom kao i prvog dana i pjevat će, kaže, “do posljednjeg daha”. Lavica u horoskopu, ali i u srcu, preksinoć je nakon tri godine opet stala pred zagrebačku publiku i ostvarila jedan od najljepših koncerata u svojoj karijeri.

Održali ste tisuće koncerata, zbog čega vam je ovaj u Zagrebu bio poseban?

– Kad sam vidjela svu tu djecu koja s toliko emocija pjevaju hitove iz vremena kad se još nisu ni rodila, bila sam počašćena. Ostala sam bez riječi kad je dvorana sa mnom pjevala svaki stih singla “Na Balkanu”, koji je izašao prije dva tjedna. Došlo mi je da zaplačem od sreće, pa svi su znali i pjesme s novog albuma. Iskreno, nisam se tome nadala

Savjeti babe Anđe

Odakle crpite svu tu energiju. Neumorni ste. Ne starite ni tijelom, ponajmanje duhom?

– Nisam lijena, ništa ni nije teško, ponajmanje raditi. Već godinama izluđujem ljude oko sebe svojim adrenalinom, savjesnošću i pedanterijom. Znala je meni moja baba Anđa iz Imotskog reći: “Nede, dite moje, uzdaj se u se, ne gledaj druge. Možeš ti sve. I ne pitaj je l’ dobro nego je l’skupo”. U životu sam uvijek nju slušala. Svi su kukali, žalili, padali od umora, jedino je ona išla dignute glave i mene naučila da isto tako idem kroz život. Uvijek sam prvo slušala razum, mada me koji put i srce natjeralo da se zainatim.

Scena je vaš život. Zbog nje ste mnogo puta žrtvovali ljubav. Onu pravu nikad niste ostvarili?

Istina, nije bilo prave potpore muškaraca koje sam voljela. Bilo je strasti, fatalnosti, bilo je svega, ali prave ljudske topline, razumijevanja i potpore nije bilo. Valjda sam birala pogrešne, nisu me razumjeli, uvijek su nešto prigovarali, vidjeli u onome čime se bavim neku prepreku za našu ljubav. Samo me jedan shvaćao i istinski volio, ali živio je u Americi, molio me da dođem, nisam otišla zbog djeteta, previše sam se dvoumila. Ubrzo je obolio i umro.

Kći Jelena najveća vam je podrška?

– Kći i ja smo kao najbolje prijateljice, odlično se slažemo. Odgojila sam je sama, pazila na svaki njezin korak, danas je samostalna mlada žena, radi u menadžmentu u jednoj stranoj tvrtki, udala se prije dvije godine i jedva čekam da postanem baka.

I to ona baka koja se u 61. slikala u crvenom bikiniju?

– Ma to su me neki putujući fotoreporteri sreli na plaži u Boki Kotorskoj pa su me odlučili ovjekovječiti u kupaćem kostimu. Uvijek kažem da žena treba držati do sebe, biti dostojanstvena, nije život završio rađanjem djece i udajom.

Svađa s R. Dujmićem

Pjesma “Zora je” obilježila vam je život i karijeru. Bez nje ništa ne bi bilo isto?

– Kad se sjetim koliko sam se svađala i namučila zbog te pjesme. Đorđe je htio da se zove “Jovane, labude”, ja sam kolutala očima na taj stih pa sam se dosjetila zore. Rajku Dujmiću pjesma se nije sviđala, napravio je neki čudan aranžman zbog čega sam se posvađala s njim pa je uvrijeđen napustio studio. Na kraju smo uspjeli napraviti hit.

Gadafi je znao moj najveći hit

 Nije samo Mariah Carey i Beyonce Knowles pjevala Gadafiju, tu je priliku imala i Neda Ukraden kad je s jednim izaslanstvom boravila u Tripoliju. – Svi smo očekivali da će na večeru doći s velikom pratnjom osiguranja u nekoj svečanoj uniformi, no Gadafi se u tom šatoru pojavio sasvim sam, vrlo skromno odjeven. Nisam vjerovala da je ikad čuo neku moju pjesmu, ali sam se prevarila, znao je hit “Zora je” i pjevušio ga je, a jedan njegov političar i zastupnik u parlamentu otpjevao je tu pjesmu od početka do kraja bez greške.

Ključne riječi

Komentara 82

PP
pero perić
14:25 21.03.2011.

...ne kužim politički sadomazohizam u Hrvata!

AN
ana1
01:02 21.03.2011.

Zašto nebi imala crvenu blještavu haljinu? Pa ona i nije važna jer bilo kako obučena Neda lijepo pjeva i to je jediina istina!

Avatar DoubleW
DoubleW
08:46 21.03.2011.

@kapt56 U Beogradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije