Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okus doma

U restoranu u srcu Zagreba u čast Zaz imenovali meni

zaz
snimio čitatelj
06.06.2012.
u 12:00

Upoznala se s kuharima koji su joj pripremili hranu bez glutena i laktoze jer je alergična

Francuska pjevačica Zaz, koja je u nedjelju nastupila u Hrvatskoj, iz Zagreba je ponijela samo lijepe uspomene. S nogu ju je oborila gastronomija, ali kako je gotovo dvije godine na turneji, zaželjela se i domaće francuske kuhinje.

“Njam, njam” za lešadu!

A pronašla ju je u srcu Zagreba u restoranu Les Ponts, jedinom francuskom restoranu u metropoli u kojem je prošle subote večerala s članovima benda.

– Šokirali smo se čuvši da su Zaz 32 godine, djeluje kao curica! Oduševljeni smo njome, prekrasna je, a naša djeca sada stalno slušaju njezine pjesme – kazala je Ružica Čerkez, vlasnica restorana, iznenađena što smo otkrili ovu informaciju jer večera je bila organizirana u privatnosti. Ipak, svoje oduševljenje Francuskinjom nije mogla skriti pa nam je priznala da sada u restoranu imaju i tzv. Zaz meni, na koji se pjevačica i potpisala. Za Zaz ga je pripremio chef Ante Udovičić.

– U posljednji smo tren saznali da je Zaz alergična na gluten i laktozu, dakle ne smije jesti ništa što je pripremljeno od pšeničnog brašna i mliječne proizvode pa smo se morali prilagoditi tome – ispričao je chef Udovičić i nastavio:

– Jedan član njezina benda alergičan je pak na svinjsko meso i morske plodove pa smo i na to mislili. Spekli smo im pogačice bez glutena, a osvojio ih je Pot au feu. To je tradicionalno francusko jelo, lešada od rolanih telećih prsa kuhanih s povrćem. Zaz ga je opisala riječima: “Njam, njam!” i rekla da je to bio pravi praznik za osjetila.

Osim toga, Zaz je jela i torchon ili paštetu od pačje jetre, rižoto od istarskog crnog tartufa, sorbetto od naranče i đumbira, janjeći kotlet na sitnom ratatouilleu uz zelenu šparogu i voće u želeu od agar agara.

– Poslije večere došla je u kuhinju upoznati nas kuhare. Rekla je da to radi u svakom restoranu jer, kada se prvi put zaposlila, radila je kao pomoćnica kuhara u restoranu u kojem jedu vozači kamiona pa uvijek voli sresti ljude “iz pozadine” – ispričao je chef Ante.

Ljudi iz pozadine

Gitarist njezina benda ujedno je i pasionirani kuhar pa na turneji skuplja nacionalne recepte raznih zemalja. Čuvši za tu njegovu strast, vlasnik restorana Velimir Čerkez dečke je potrpao u automobil i odveo ih u restoran u kojem se peku domaći ćevapi i pljeskavice, u čemu su oni guštali. Zaz nije bila s njima, ostala je u restoranu čavrljati s francuskim veleposlanikom u Hrvatskoj Jérômeom Pasquierom, koji je s njima također bio na večeri. No, on nije jedina osoba iz politike koju je upoznala u Hrvatskoj. Poslije nedjeljnog koncerta u backstageu družila se i s ministricom kulture Andreom Zlatar koja je velika poklonica njezine glazbe.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar MENSA
MENSA
09:32 07.06.2012.

ZAZ JE ....."ZASKON"! Ma. Zaz je "Zakon" .....u svakom pogledu! Ona je pravi "praznik" za oči, uši i mozak......normalnih ljudi!

SM
siki_miki
09:26 07.06.2012.

Htjeli upoznati domacu kuhinju pa otisli u francuski restoran.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije