Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diva na Gričevanju

U današnjem zvjerinjaku Josipa Lisac stvorila si je svoj pusti otok

lisac1
promo
16.12.2012.
u 10:58

U srcu Zagreba na platou Gradec u četvrtak će Josipa Lisac svojim obožavateljima u sklopu Gričevanja darovati besplatni koncert. Drži palčeve da joj se vrijeme smiluje

Uvijek jedinstvena i originalna Josipa Lisac nastupom na Gričevanju započet će koncertnu turneju kojom obilježava 40 godina od izlaska svog albuma prvijenca “Dnevnik jedne ljubavi”.

– Bila sam premlada tada da bih predvidjela takav uspjeh albuma, ali sjećam se kako je Karlo tada, onako u šali, rekao da će se o tom albumu učiti u školama – prisjetila se Josipa i na to kroz smijeh dodala kako se tijekom godina album sasvim osamostalio i više ne šljivi svoje autore.

Iako je rođena u veljači i za sebe kaže da je zimsko dijete, priznaje da je zimogrožljiva i drži palčeve da temperatura u četvrtak bude iznad nule.

– Organizatori će morati napraviti neki šator na pozornici samo za mene a svoju dizajnericu zamolit ću da mi napravi nekakav šljem za glavu – u šali će Josipa.

Pred euforijom uoči Božića i Nove godine nikad nije pokleknula jer bi, objašnjava, svečanost Božića i poruke koju nosi trebalo slaviti svaki dan.

– Humanost i čovjekoljublje su poruke ovog blagdana, a ne da nekomu poklonite čokoladu. Moram reći da mi smetaju i ovi šatori na trgu iznad kojih se jadni ban bori da ga se vidi – poručuje Josipa.

U prosincu tradicionalno, što posebno naglašava, sve koncerte posvećuje svojoj ljubavi Karlu Metikošu a uspomene na njega ne čuva u prašnjavim kutijama i stvarima, nego u svom srcu.

– Sada živim sama za nas dvoje. Predmeti nas mogu podsjetiti na neki lijep trenutak, ali prije svega to morate imati u sebi, unutra, i to je najjača povezanost. Sjećam se kako bi mi Karlo donosio šafrane i visibabe koje bi lijepo izvirile van nakon snijega, svega se sjećam. I to je jako svježe i još uvijek sve to živim – govori glazbenica.

Pobjeći daleko od svih na osamljeno mjesto i izbjegavati suočavanje s problemima jednostavno je rješenje kakvom ta jedinstvena umjetnica nije sklona, a objašnjava i zašto te kako je stvorila svoj pusti otok:

– Jako ste puno puta čuli “da mi je pobjeći na pusti otok”, ja to nikada nisam pomislila jer sam si pusti otok napravila ovdje. Ajde ti u zvjerinjaku napravi pusti otok! Lako je otići na pusti otok i napustiti sve probleme, jer život je borba koja nosi kušnje. Treba ovdje napraviti taj svoj svijet u kojem ćete funkcionirati i biti svjesni stvarnosti koja vas okružuje.

Ključne riječi

Komentara 6

M3
Miške 3
09:04 17.12.2012.

6.12.2012. u 18:44h billybull je napisao/la: ok, dnevnik jedne ljubavi je ako ne najbolji, onda jedan od najboljih rock albuma bivse drzave...ali to je bilo toooooliko davno...pa nije li vrijeme da dama ode u penziju? bas kao i kesovija i slicne? ---- Kesovija ne.Upravo planira veliki koncert uz Dragačeve trube u samom Knjaževcu. "Prijatelji stari, gdje ste"- širi ruke i lijevo i desno. Dok kasa nije puna.

DI
diepferd2404
13:59 07.02.2015.

Najbolja je.bez kokurencije

Avatar billybull
billybull
18:44 16.12.2012.

ok, dnevnik jedne ljubavi je ako ne najbolji, onda jedan od najboljih rock albuma bivse drzave...ali to je bilo toooooliko davno...pa nije li vrijeme da dama ode u penziju? bas kao i kesovija i slicne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije