Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rajko Dujmić:

Tri sam dana zadržan u bolnici, mirovat ću jer se još malo bojim

rajko dujmić
16.05.2012.
u 08:30

Dva dana nakon ispraćaja, vođu Novih fosila slomio je gubitak prijatelja Nenada Šarića

Već u ponedjeljak na večer, nakon tri dana boravka u KBC-u Zagreb, skladatelj Rajko Dujmić pušten je na kućnu njegu.

– Hvala Bogu, izgledalo je puno gore nego što je zapravo bilo. Vratili su me doma, u normalan život, i rekli da se moram paziti i dolaziti na kontrole – kaže vođa Novih fosila.

Kamion na prsima

Operacija premosnice na sreću nije potrebna, Rajko od sada mora paziti da se ne izlaže stresu, mora se kretati, ali ne i naprezati, paziti što jede i, svakako, prestati pušiti. U subotu u osam ujutro, dodaje, probudila ga je bol u prsima.

– Činilo se kao da mi je kamion na grudima, a nisam osjećao otkucaje srca. Samo vibriranje, drhtaje. Liječnici kažu da je to vrlo opasno stanje jer se krv može zgrušati, a ugrušak izazvati opasne komplikacije. Na sreću, ništa se od svega nije dogodilo – kaže.

U tri dana obavili su mu sve pretrage, a Rajko ne može nahvaliti brižnost i ljubaznost osoblja 1. kardiološkog odjela na Rebru. Kako bi izbjegao uzrujavanje, preporučili su mu tablete za umirenje, a koristit će mu i poznavanje autogenog treninga, tečaj koji je davno završio.

– To je tehnika kojom naučiš emocije, sebe držati pod kontrolom i sada mi puno pomaže. Ovo što se dogodilo posljedica je silnog stresa. Bradin odlazak silno me zabolio, a dva dana nakon pokopa sve je kulminiralo – govori Rajko.

Ne ide u Gorski kotar


Sljedećih tjedana, dodaje, više će brige nego inače posvetiti sebi, slušat će, obećava, liječničke upute.

Iako mu šetnje prirodom i svježi zrak mogu samo goditi, Rajko kaže da zasad neće otići u svoju kuću u Gorski kotar.

– Ostat ću doma. Dobro sam se preplašio i još se malo bojim. Ne daj Bože da se ponovi, tu sam, blizu bolnice – govori.

Komentara 7

ZL
zlatcom
09:45 16.05.2012.

Daj vise prestani kukat i cvilit po novinama.

RI
ristorno
10:40 16.05.2012.

a jeli on svijestan koliko je potrošio novaca HZZO-a za svoje glupe (i prečeste) pretrage.Zbog njega i sl. netko može umrijeti jer jednostavno neće stić na red za pregled.Slijedeći put neka ide obavit pretrage privatno.Ima ljudi koji moraju bolesni radit,a on zdrav(osim mozga),želi biti bolestan i da ga svi žale.Žalosno....

MI
Milkica
09:28 16.05.2012.

A jadan. Tak je to kad živiš zdravim životom (bez stimulansa), hoće bit narušeno zdravlje. Jel da ga sad žalimo? Jel njemu umro muž i otac? Dosta je više ovakvog pre*enjavanja po novinama. Pustite nas na miru. A on nek svoje rane vida u svoja četiri zida. Sram ga može biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije