Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljednji pozdrav

Televizijski kolege: Helga je bila najhrabriji čovjek kojeg smo znali

Helga Vlahović
Robert Anić/PIXSELL
28.02.2012.
u 19:00

Iza divne voditeljice ostale su neutješne kćeri Renée i Karla i brojni prijatelji koji će joj odati počast na komemoraciji u četvrtak u 11 sati u Hrvatskom novinarskom društvu. Posljednji je ispraćaj na Mirogoju istoga dana u 13.20 sati.

Poštovani gledatelji, trčite ususret životu i vjerujte, uvijek će se naći neki anđeo da nam prišapne: “Hajde, diži se, život je vrijedan, treba ga živjeti”, riječi su kojima se Helga Vlahović-Brnobić dostojanstveno, početkom godine, oprostila od televizijske publike. Simbolika i toplina kojom je, posljednji put u svojoj 46 godina dugoj karijeri, zaključila prijenos Novogodišnjeg koncerta iz Beča odraz su njezina vlastitog života.

Usprkos borbi s teškom bolešću, doista je trčala ususret svakom novom danu i baš nitko nije vjerovao da će taj trk ikada stati. Ipak, tri godine nakon što joj je dijagnosticiran karcinom maternice, preminula je u ponedjeljak u KB-u “Sestre milosrdnice” u 68. godini života. A kako dani prolaze, nevjerica i bol njenih najbližih, prijatelja i suradnika ne jenjavaju.

Nije nas napustila, tu je

– Ponekad zvuči banalno reći da nas neka osoba smrću nije napustila. No, s našom Helgom to je tako. Nije nikamo otišla, ona je tu – s bolom je kazala Jasmina Nikić.

– Krasila ju je širina i toplina, bila je puna razumijevanja. U svako biste je doba dana i noći mogli nazvati i obratiti joj se sa svojim problemom. Bile smo prijateljice 50 godina i teško je bilo povući granicu između druženja i posla koji smo upravo zato s radošću i strašću obavljale. Bila je u punom smislu riječi čovjek, i to najhrabriji kojeg znam – kazala je Jasmina.

Helga je obilježila cijelu jednu televizijsku epohu i zajedno s kolegicama Željkom Fattorini, Vesnom Spinčić-Prelog, Jasminom Nikić i Ksenijom Urličić pripadala je tzv. zlatnom dobu televizije. No one nisu bile samo suradnice. Bile su puno više, bile su doživotne prijateljice.

– S Helgom smo od prvog dana njezine bolesti, ali nismo očekivale kraj. To je nešto na što se čovjek ne može pripremiti. Imam dojam da je za mene s Helgom umrla i nada – ispričala je potresena Vesna Spinčić-Prelog i kroz suze dodala:

– Upoznale smo se prije 40 godina kao mlade djevojke koje su uletjele u vrtlog televizijskog posla. Skupa smo prošle kroz sve, od udaja do rađanja djece i umirovljenja. Naši sastanci do zadnjeg dana bili su ispunjeni smijehom i vedrinom, pred očima mi je proletio cijeli život i teško mogu vjerovati da te prekrasne žene nema.

Perfekcionistica u svemu

Talent Helge Vlahović-Brnobić neupitan je i neponovljiv. Kad se pojavila na audiciji za tadašnji RTV Zagreb, rekli su joj da nikad prije nje nitko nije bio tako dobar. Cijeli radni vijek bila je perfekcionist koji od sebe zahtijeva maksimum zbog čega je prije nastupa imala veliku tremu.

– Ni ja ni gledatelji njenu tremu nismo osjećali. Trema je bila posljedica njene prevelike odgovornosti – kazao je Oliver Mlakar, koji je s Helgom surađivao oko 30 godina, i nastavio:

– S njom se, kao i s bolešću, nosila hrabro i sama. Zadnji put vidjeli smo se lani na Jadranskim susretima koje smo godinama vodili. Taj dan puno smo razgovarali, pričala mi je o bolesti, bila je optimistična i rekla da će je pobijediti. Ipak, nema pravde. Baš sam tužan.

Iza Helge ostale su neutješne kćeri Renée i Karla i brojni prijatelji koji će joj odati počast na komemoraciji u četvrtak u 11 sati u Hrvatskom novinarskom društvu. Posljednji je ispraćaj na Mirogoju istoga dana u 13.20 sati.

Ključne riječi

Komentara 14

OB
-obrisani-
19:16 28.02.2012.

velika zena andeoskog glasa dobrote ljubavi......

KR
krle3
19:29 28.02.2012.

Helga Vlahovic, primadona i legenda hrvatskog medijskog prostora, nedostajati ce nam zauvijek osobito na novogodisnje jutro. Sucut obitelji.

MI
mica1111
19:06 28.02.2012.

...sad pogledajte ovu predivnu ženu i onu što čami pred tuđim vratima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije