Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

Tarik Filipović: Neke mrtve duše kod nas su glasovale na izborima

tarik (1)
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/10
22.10.2011.
u 19:00

Kazališnu interpretaciju Gogoljeva remek-djela režirao je Dražen Ferenčina. Iako je napisana u 19. st., tema ove groteske – seciranje i ismijavanje društvenih devijacija i ljudskih slabosti – aktualna je i danas.

Gromoglasnim pljeskom publika je nagradila glumce predstave “Mrtve duše” koja je premijerno prikazana u kazalištu Kerempuh. Kazališnu interpretaciju ovog remek-djela svjetske književnosti nastalog iz pera N. V. Gogolja režirao je nagrađivani Dražen Ferenčina.

Iako je napisana u 19. stoljeću, tema ove groteske – seciranje i ismijavanje društvenih devijacija i ljudskih slabosti – aktualna je i danas.

– Da je tako jasno je i po tome što su kod nas neke mrtve duše glasovale na izborima – kaže Tarik Filipović, koji glumi vlastelina Sobakeviča. Lejla Filipović nije propustila suprugov izvrstan nastup te mu je nakon premijere čestitala poljupcem. U predstavi glume i Hrvoje Kečkeš, Mia Begović, Luka Petrušić i drugi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije