Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
londosnki dani

Stjepan Perić: Ljubio sam najljepšu Britanku

stjepan peric (1)
Foto: pixsell
1/5
30.09.2011.
u 08:57

Sreo sam Siennu Miller, Helenu Bonham Carter i Tima Burtona, a iznenadilo me to da se ljudi itamo doslovce smrznu kad naiđe zvijezda i sve na ulici stane, kaže Stjepan

Stjepana Perića upoznali smo kao instruktora vožnje u seriji “Instruktor”. No, samo kratko “vozio” je stazama domaće slave. Naime, u trenutku dok smo gledali seriju, on je već odletio u London, gdje je deset mjeseci na Central School of Speech and Drama pohađao postdiplomski studij glume. I magistrirao je! I vratio se! A svoj posljednji ispit i magistarski rad, kratki film o varalicama, snimljen u jednom kadru, ovih dana završio je u Zagrebu.

– Ovdje mi je zbog poznanstava bilo lakše sve srediti, od kamere do glumaca i postprodukcije. U filmiću glume Bojan Navojec, Filip Juričić i Iva Mihalić. Ispalo je stvarno super. Uploadao sam uradak i poslao u London, a moj prijatelj odnio ga je na fakultet. To je doba interneta! – rekao je ponosni poslijediplomac. I ako ste već pomislili da smo Stjepana u Hrvatsku sada dobili zauvijek, to nije tako. Uskoro se vraća u London jer tamo je i te kako tražen. Agent ga je zvao da glumi u nekoliko britanskih reklama, a bio je i na audiciji za jednu odličnu seriju, no ulogu nije dobio. O najboljoj filmskoj akademiji kaže da nije nužno bolja od zagrebačke, osim u opremi koja studentima stoji na raspolaganju. No očito je da mu se isplatilo, jer studiranjem na prestižnoj školi dobio je ulaznicu za krug "odabranih" i tamošnjem ga tržištu žele. U Londonu, kaže, ne bi mogao ostati živjeti zauvijek, a evo i nekoliko razloga:

– Shvatio sam da ne mogu bez ljudi, obitelji i prijatelja. A nedostajao mi je i taj naš mentalitet koji posvuda proklinjemo, a toliko je divan u usporedbi s engleskim. Englezi nisu Europljani. Nema spontanosti, uleta u spiku, slučajnog susreta... Vrlo su strogi. No oko šest popodne počnu piti i u ponoć se pretvaraju u zvijeri. Mrtvi su pijani, a svakih sto metara na podu leže pijane žene. Užas – kaže Stjepan. Hrana je, kaže, grozna jer namirnice nemaju okusa te se uvjerio da Goli kuhar samo prodaje spiku. Grad je divan ali nesiguran, kaže da nije počeo piti čaj u pet popodne, preznojavajući se od straha nekoliko puta vozio je automobil lijevom stranom, a zabrana pušenja, pa i u domovima kolega sa studija, doslovce ga je ubijala. No, bilo je i lijepih trenutaka, posebno jedna i to ljubavna.

– Da, osvojila me jedna Engleskinja. Bili smo skupa pola godine. Ona je glumica i uvjeren sam da će biti velika zvijezda. Zacijelo je najzgodnija Engleskinja koju sam vidio i odlično glumi, a to u kombinaciji je bomba. Vjerujem da će biti manga. No, ne čeka moj povratak. Nisam više htio tu vezu jer nismo si pasali – otkrio je i krenuo na put po britansku slavu.

Komentara 2

VE
velikazmija
14:17 30.09.2011.

jeli ovo treba kometar-

DM
dr_max
17:00 30.09.2011.

Koji je ovo looser od Perica? Sto mu je ova samo-reklama trebala? Mogao je ostati u muzeju vostanih figura i postedjeti nas ovakvih gluposti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije