Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Životne promjene

Stipe Sladoljev nije se ženio zbog lijenosti, sada će ipak pred oltar

Stipe Sladoljev
05.11.2011.
u 11:11

Sportski novinar Al Jazeere otkriva kako se nosi sa životom u novom gradu, je li se udebljao od sogan dolme i hoće li zaboraviti voziti jer živi u centru pa svuda ide pješice.

Je li dobar udarac upotrijebio Vladimir Kličko, u kakvoj je boksačkoj formi Mirko Filipović ili urlik jer Stipe Pletikosa nije uspio obraniti – takvi komentari i slične reakcije sportskog novinara Stipe Sladoljeva, koje smo sedam godina slušali na Novoj TV, sada su prošlost. Već dva mjeseca Stipe živi u BiH, u Sarajevu, i radi za balkansku televiziju Al Jazeeru kao novinar i prezenter – i u svemu odlično pliva. A kako to radi, moći ćemo do kraja studenog pratiti na novoj regionalnoj informativnoj Al Jazeeri.

– Promjena televizije je zanimljiva. Al Jazeera je velika televizijska kuća i vrlo profesionalna. Radim sve sportove podjednako, pa čak i više nego na Novoj, jer se Al Jazeera ne temelji samo na onome što je komercijalno nego obrađuje sve priče koje vrijede biti na ekranu. Svaki sportaš čiji uspjeh je vrijedan divljenja naći će kod nas svoje mjesto. Mi tražimo put do biranih gledatelja s ukusom koji žele ozbiljne informacije, a ne put do masovne gledanosti – kaže Stipe i nastavlja:

– No, moram priznati da je od poslovne veća životna promjena. U Zagrebu sam živio 18 godina. Ondje sam pustio korijenje, to su moje ulice i trgovi, ondje su moji prijatelji, brat i nevjenčana supruga Viktorija, dakle sve. Ali Sarajevo kao Sarajevo čini sve da mi taj prelazak olakša. Grad je predivan!

Ljudi su, ističe, jako srdačni pa je lako uklopiti se u takvo ozračje. Prepoznaju ga i u trgovini te tapšaju po ramenu podržavajući njegov dolazak i hvaleći kako obavlja svoj posao. Priča da su ćevapi ondje najbolji nije mit, no 32-godišnjak pazi da ne jede previše pržene hrane i ne dopušta da ga sasvim obuzmu bosanske delicije, pa se još nije udebljao ni grama.

– Hrana je ukusna i cijenom vrlo pristupačna. Najbolja su mi domaća kuhana jela, primjerice sogan dolma. To je nešto kao naša sarma, samo što je punjena u luku. Iznenadilo me da odlično paše s vrhnjem koje se ovdje naziva pavlaka. To bih mogao jesti svaki dan! – govori Stipe. Kavu pije koliko i u Zagrebu, a kad mu poslovni tempo dopusti, svrati do Baščaršije u tradicionalnu bosansku kavanu gdje se pije turska kava. To mu je sladak ritual za vrijeme kojega najbolje osjeti pravi duh Sarajeva. A kako je Stipina velika ljubav uz sport i religija, i u tome mu je grad pružio gotovo sve.

– Novost je da sam prije mjesec dana diplomirao filozofiju i religijske znanosti na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu! Dakle, obožavam religiju i u Sarajevu mi je možda najzanimljiviji koloplet svih velikih religija na jednom mjestu. Obožavam kad mi dan ovdje počinje i zvonima s katoličke crkve i pozivom na molitvu s minareta. Prekrasno! – kaže očaran.

Stipe živi sam u unajmljenom stanu u centru Sarajeva. Posao mu je blizu pa sve obavlja pješice, što je velika promjena u odnosu na Zagreb, gdje je stalno bio za volanom. No, ima i te kako velik razlog zbog kojeg neće tako lako zaboraviti voziti automobil.

– Često putujem u Zagreb jer tamo je moja Viktorija i to je najteži dio cijele priče. Zasad nam Skype spašava stvar i održava nas da se potpuno ne pogubimo. A dokad će to tako, ne znam. Bili bismo najsretniji kad bi ona mogla doći u Sarajevo. U planu je i vjenčanje. Klasične prosidbe nije bilo, no o vjenčanju Viki i ja razgovaramo već više od godinu dana. To se još nije dogodilo samo zbog moje lijenosti. Ipak, iduće proljeće to bi moglo biti to! – kaže zaneseno. Stipe i Viktorija Madunić zajedno su šest godina.

Upoznali su se dok je ona radila kao lektorica na Novoj TV. Na prvo piće otišli su poslije šest mjeseci poznanstva. Rođeni Vodičanin bio je tada prema Viki vrlo otvoren. Direktno ju je pitao: “Mogu li te poljubiti?” i od tada su nerazdvojni. I bez obzira na to što ga u Sarajevu salijeću jer je poznato televizijsko lice, Viktorija se ne treba brinuti da će pasti na šarm Sarajki.

– Nema mjesta na kojem su žene posebne, takvi mitovi samo su priča radi priče. I u Sarajevu kao i svugdje ima lijepih žena. Ali meni je Viki najljepša i najdraža, to ona jako dobro zna i s te strane ni ljubomore nema.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije