Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervju - severina

"Šteta što J. Kosor nije iskoristila priliku. Nije htjela ili nije znala"

'Severina06_nnn_sce_110811'
Foto: ''
1/5
14.08.2011.
u 14:00

Intervju sa Severinom: Sretna sam što ću biti mama. Svaki dan slušam srce svoje bebe.

Iako će vam odmah na početku reći da joj zbog drugog stanja divljaju hormoni, Severina Vučković ni u višesatnom razgovoru ne ostavlja drukčiji dojam doli potpuno smirene i sretne žene. I ima razloga za sreću jer, ako je suditi prema prvih sedam mjeseci, ovo je njezina godina. Pronašla je muškarca s kojim želi provesti život, s njime očekuje dijete, njezin posljednji singl “Brad Pitt” znaju svi, koncerti po Jadranu i susjednoj Bosni i Hercegovini dupkom su puni, a posebno izdanje CD-a uz Večernji list rasprodan je u samo nekoliko sati. Ljeto joj je podređeno publici i rasporedu nastupa, a nakon svake svirke otisne se na more sa svojim zaručnikom. I mi smo je prekinuli u kratkom predahu.

Kako trenutačno najtraženija glazbenica u državi provodi svoje dane?

- Slušam Andreu Bocellija i “Nessun Dorma”, svoju najdražu ariju iz “Turandota”, onda Beethovenov prvi klavirski koncert u C-duru, čitam knjige, kuham neka laganija jela svome mužjaku i uživam ga gledati dok nešto radi. Kupam se, sunčam, što je za mene velika stvar jer se zbog alergija nisam sunčala prošlih godina. Razmišljam o novim pjesmama, kako ih producirati, koje ću izabrati za album, jer još mi stižu pjesme od raznih kompozitora i predosjećam da će ovo biti dobar album. Ozbiljno razmišljam i o tečaju pletenja kod moje mame.

Koliko ste isključeni od svega, a koliko pratite zbivanja u životu dragih te u zemlji i svijetu? Vašu službenu internetsku stranicu su hakirali, na YouTubeu je izišao videospot za singl “Brad Pitt”, Obama je objavio da je pronašao način da otplati vanjski dug i spasi SAD od bankrota, tornado je zahvatio jedan ruski grad...

- Pratim, iako bih voljela da ne znam za sve te silne tragedije, koje me rastuže i onda znam cijeli dan biti nemirna. Uh, mislim da je hakiranje neke stranice ili pjesme u odnosu na tako iznenađujuće stvari kao što je to da Obama rješava vanjski dug ili teške tragedije u Rusiji potpuno nevažno. Iako, pjesma nas je održala, “njojzi hvala“. Jer svaka vrsta umjetnosti liječi tijelo nakon neke teške situacije, premda sumnjam da je sada Obami do pjesme. Ne može se čovjek, ako je čovjek, isključiti i biti imun. Pogotovo sad kad se svaki dnevnik trudi dati što stvarniji prikaz ljudskih tragedija. Televizije ljudima ulaze u kuće, intervjuiraju babe koje plaču i možda ponekad ljudi, kad se naviknu na gledanje svakodnevnih tragedija, postaju imuni. Zato se trudim što manje gledati šokantne detalje, ali sam o njima obaviještena.

U novom videospotu ponovno ste podigli temperaturu, izazovni ste, zavodljivi... Teško vas je povezati s onom nesigurnom djevojčicom iz splitske Siromašne četvrti koja se zaključavala u sobi, igrala sama, a sramežljivost joj je priječila pjevanje pred drugim članovima obitelji. Jeste li se još tada zamišljali u ulozi pop-ikone ovih prostora?

- Suprotno od zavodljivosti nije sramežljivost. Ili si zavodljiv ili nisi, bez obzira na to nosiš li haltere ili dolčevitu. Ja sam i dalje sramežljiva, a svoj lik posudila sam videu da ne unajmljujemo neku zgodnu manekenku, ako sam već ja iskoristiva (smijeh). Nadam se da ću se iznajmljivati u svojim videima idućih 30 godina i da ću biti još ljepša i zavodljivija. Pjevam od desete godine i glazba mi je uvijek bila najvažnija. Nisam imala pojma što ću postati, pogotovo kad vam je pogled u budućnost pogled na zgradu preko puta koja je imala istučenu fasadu. Kad ste rođeni u ulici koja u nazivu ima pridjev “siromašna”, ne očekujete ništa. Meni je sve što se dogodilo u životu poklon, ali koji sam poklonila sama sebi.

Tko je najzaslužniji za sve Severinine preobrazbe, unutarnje i vanjske?

- Svaki je čovjek sam zaslužan za sve svoje preobrazbe. Svatko je “svoga tela gospodar”. Izbor suradnika koji mi pomažu u poslu, izbor prijatelja koji mi pomažu u nekim odlukama uvijek je moj izbor, koji je ponekad pogrešan, ponekad briljantan, ali je moj. Najsigurnija sam da nikad neću pogriješiti slušajući instinkte, jer ću tada biti najsretnija, makar napravila i katastrofu od izbora. Ali još uvijek učim. Vanjskih preobrazbi, kao što vidite, još uvijek nemam, ostala sam uvijek ista… Dobro, malko mi posljednjih mjeseci raste stomak. Ali unutarnje preobrazbe se događaju, sporo ali dostižno.

U kojem ste se trenutku pronašli u tome što jeste, glazbenica čiji lik i rad većina poznaje, makar površno?

- S deset godina znala sam da je to moja ljubav. To je, naravno, nesigurna ljubav, jer nisam znala hoće li biti obostrana. I hoću li ću se uopće “primit međ’ narodom” i hoće li uopće itko dijeliti moj ukus prema ovome što radim. Imala sam sreću što sam se primila, nadam se kao cvjetić, a ne kao korov. Drago mi je da me ljudi ipak prepoznaju po pjesmama i da mi prilaze djeca i pjevaju refrene mojih pjesama.

Svojedobno ste premijerki Jadranki Kosor slali poruke broševima, ali i drugim verbalnim i neverbalnim znakovima. Očekivala se vaša puna angažiranost kad ste to započeli, ali to nije dugo trajalo. Jeste li željeli pokrenuti ovu zemlju da se osvijesti ili ste, što neki zaključuju, u tome pronašli trenutačno osobno zadovoljstvo i izražavanje bunta prema potezima vlasti?

- Postupila sam kao javna osoba da bih skrenula pozornost na loš zakon o umjetnoj oplodnji, a ne zbog toga da se natežem s nekom ženom koja očigledno nije dorasla položaju na koji je postavljena, nego se glupo durila na komentare obične djevojke sa sela. Čak je izjavila da je koristim za svoju promociju. Eto. Tu vrijedi ona poslovica: Daj nekome vlast i vidjet ćeš kakav je. Žena je tek bila došla na vlast i umislila da je Madonna, a ja pjevam već 20 godina i sigurno me više publike gledalo uživo nego nju. Ja sad k’o Mišo. Oni se ionako mijenjaju svake četiri godine. Bitno je da se ova vlast promijeni, jer nam nisu donijeli ništa naročito dobro. Možda su se oni trudili, ali što bismo mi glazbenici rekli, nisu baš talentirani. Čak mi je bilo super što je Sanader postavio ženu na mjesto premijera, sasvim neočekivano. Ali mi je žao što kao žena nije iskoristila priliku da napravi bolji zakon o umjetnoj oplodnji, a mogla je. Da ne govorimo o drugim stvarima koje je mogla, a nije htjela ili nije znala. Ne znam što je gore od to dvoje, ali time neka se bave dežurni kritičari.

Nedavno sam čuo izjavu “Ako Kerum može biti gradonačelnik Splita, znaš li što može biti Severina!”. Doista imate moć da zavladate masom, mislite li jednom tu moć iskoristiti za neku veliku dobru stvar, nešto po čemu će vas se dugo pamtiti?

- Znate, ja sam imala tu vrstu sreće u životu da su me uvijek podcjenjivali. Samo kad sam bila klinka, govorili su mi da sam talentirana i da će od mene nešto biti. E, kad je od mene nešto postalo, krenulo je podcjenjivanje. Pa sam se tako načitala i naslušala o sebi: da nemam pojma, da sam bezveze... U početku me je to živciralo, ali s godinama sam shvatila da je za većinu podcjenjivanje odlična pozicija za bilo što u životu. Uspjeh je što god čovjek napravi s takve pozicije, jer oni misle da ne znaš pivat’, ne znaš plesat’, ne znaš glumit’… I sigurno si to uspio samo zato što si marketinški stručnjak.

>>Cijeli intervju sa Severinom čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Komentara 191

LO
lojtra1
16:20 14.08.2011.

Sasvim konkretno pitanje: Tko će i kada severinu skinuti s hrvatskog proračuna?

OB
-obrisani-
08:35 15.08.2011.

Za ševe devojku sa sela, najbolje da ode tamo daleko, što dalje od Hrvatske i nek tamo peva svojoj bratiji

OB
-obrisani-
16:14 14.08.2011.

Ups... ovde glasanje radi naopako...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije