Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obiteljske veze

Sin glumac i kći vizažistica Ljubu Kerekeša ispunili su ponosom

Ljubo Kerekes
Marko Jurinec/PIXSELL
10.03.2012.
u 11:30

Ljubomir Kerekeš napisao je i režirao predstavu u kojoj glumi sa sinom Janom i njegovim prijateljem Zoranom Pribičevićem. \"Išao sam na svaki Janov ispit na ADU i od svojih doživljaja napravio zanimljiv kazališni tekst\", kaže ponosni otac.

Nekom su inspiracija žene, nekom propale ljubavi, a prvaku drame zagreba

Tata ipak zna najbolje

Oduševljenje i veliki pljesak publike na premijeri u varaždinskom HNK preksinoć dovoljan su dokaz da je redatelj napravio odličan posao. Komedija je na scenu postavljena u sklopu trećeg Tjedna smijeha, koji je prije desetak godina osmislio sâm Ljubomir Kerekeš. Nije ovo prvi put da je zaigrao sa svojim sinom, njih dvojica, kaže, odlično se slažu u glumačkom poslu. On je kao tata uvijek tolerantan i pun savjeta, a Jan željan da od njega nauči.

– Gluma je prokleta profesija, no kad mi je Jan rekao da je odlučio biti glumac, nisam se protivio. Od malih nogu, dok on toga još nije bio ni svjestan, vidio sam u njemu talent za taj poziv – priznaje. Njegova znatiželja i želja da sina podrži na ispitima rezultirali su malim obiteljskim projektom.

– Tata ko tata, naravno da sam morao vidjeti kako mi sin napreduje, tako da u njegovih pet godina na Akademiji nisam propustio niti jedan ispit. Predstava na specifičan način progovara o dva brata na životnoj prekretnici koji se odluče studirati glumu – kaže Ljubomir. Iako se činilo da će kći Ema biti jedina u obitelji koja neće krenuti umjetničkim stopama, i to se promijenilo.

Ambiciozna kći Ema

Ema je postala odlična vizažistica koja ima pune ruke posla. Radila je i na dva posljednja Fashion Weeka Zagreb, ponekad šminka i glumce u kazalištu...

– Jako je ambiciozna. A što mogu drugo reći nego da su me moja djeca učinila vrlo ponosnim i sretnim tatom. Za to je ponajviše zaslužna supruga Jasenka jer ja sam zbog posla nerijetko izbivao iz kuće. Koliko sam samo kilometara prošao vozeći od Varaždina do Zagreba svaki dan. I to me još uvijek čeka – kaže kroza smijeh Ljubo koji u novom filmu redatelja Davora Žmegača “Zabranjeno smijanje” ima glavnu ulogu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije