Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festivali

Simpatični live jukebox vraća se na INmusic festival, kreće i INTeatar

INmusic festival
INmusic festival
Autori: dli/VLM, tli/VLM
27.02.2013.
u 16:23

Osmo izdanje INmusic festivala održat će se na Otoku hrvatske mladeži na zagrebačkom jezeru Jarun od 24. do 26. lipnja. Zagrebačka će pivovara kao sponzor i partner festivala Ožujskim pivom gasiti žedna grla svih posjetitelja

Organizatori INmusic festivala predstavili su na danas održanoj novinskoj konferenciji u rock ambijentu Vintage Industrial Bara suradnju sa Zagrebačkom pivovarom kao i novosti ovogodišnjeg festivala.

Potvrđeno je da će se osmo izdanje INmusic festivala održati na Otoku hrvatske mladeži na zagrebačkom jezeru Jarun od 24. do 26. lipnja. Zagrebačka će pivovara kao sponzor i partner festivala Ožujskim pivom gasiti žedna grla svih posjetitelja, a tijekom narednih mjeseci pobrinut će se da veliki broj konzumenata Ožujskog piva ostvari popust pri kupnji festivalske ulaznice.

Jedinstveni programi i sadržaji koji su publici predstavljeni prošle godine, na osmom će izdanju INmusic festivala doživjeti još bolje i veće izdanje. Prvi će put posjetitelji INmusic festivala prije koncerata moći pogledati kazališne predstave u sklopu INteatra. Vrhunski glumci Zijah Sokolović i Vilim Matula posjetitelje će oduševiti svojim velikim uspješnicama ''CABAres CABArei" te ''Münchhausen" prilagođenima za izvođenje u posebno sagrađenoj kazališnoj areni. Na Jarun će ekskluzivno biti dopremljena i posebna drvena instalacija u obliku konja s koje će praćenje koncerata na glavnoj pozornici pružiti nezaboravno iskustvo. RockIN' horse je jedinstveni spoj dizajna i arhitekture te je namijenjen svim uzrastima. Šuma Striborova naziv je još jednog novog programa koji će se uz glazbenu pratnju DJ-a održavati u mističnom šumskom ambijentu.

- Dajemo naglasak na mlađe bendove, bit će tu još puno imena, bit će i još većih imena, ali već sad je glazbeni program dobar i zadovoljni smo njime, a vidimo i da je publika zadovoljna - poručio Zoran Marić, glavni organizator festival, te otkrio da prodaja ulaznica u pretprodaji "ide puno bolje, nego lani". - Želimo biti svježi svake godine, kriza nam onemogućuje da se opustimo. Orijentirani smo sada na prodaju ulaznica u Hrvatskoj, ali prva je ulaznica još u rujnu bila kupljena u - Velikoj Britaniji. Festival će ove godine biti obogaćen i kazališnim programom.

- Rock'n'rol je već godinama na infuziji pive, sada je vrijeme da i kazalište isto pređe na tu infuziju - našalio se Vili Matula i istaknuo da se izvedba kazališnog glumca može usporediti s koncertom uživo. - Ono što je ključno u Munchausenu je kome emocije govore. Također i na koncertima se kaže da je neka izvedba nadahnuta, ili je studijska izvedba bolja. Sve ide do mašte izvođača, je li izvođač u tom trenutku inspiriran žujom ili žudnjom - kazao je Matula.

Sve one koji su prošle godine uživali u iznimno posjećenima Balkan partyju s elementima iz filma ''Ko to tamo peva" te Retro partyju posvećenom kultnom hrvatskom filmu ''Tko pjeva zlo ne misli" oduševit će vijest da će ih ove godine ponovo moći posjetiti kao i da je omiljeni ljudski jukebox umjesto publici razvikanog Glastunburyja, glazbene želje i ovog ljeta odlučio ispuniti zagrebačkoj.

Potvrđeni izvođači ovogodišnjeg INmusic festivala zasad su mladi i talentirani britanski bendovi Arctic Monkeys i Bloc Party, jedan od najutjecajnijih bendova u povijesti glazbe Iggy and the Stooges te omiljeni pankeri NOFX koji upravo slave 30. obljetnicu.

>>INmusic festival među 10 svjetskih festivala koje morate posjetiti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije