Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jack ubojica divova

Scene u kojima divovi jedu ljude "zabavne su i dopadljive"

JACK (1)
Foto: Warner Bros. Pictures
1/3
16.03.2013.
u 11:00

U pustolovnom spektaklu “Jack ubojica divova 3D” mladi farmer Jack (Nicholas Hoult) odlazi u svijet spretnih, brzih, proračunatih i taštih divova ljudoždera koji su zarobili kraljevu kćer Isabelle (Eleanor Tomlinson) u koju je zaljubljen.

Sjećate li se bajke “Janko i čarobni grah” o siromašnom dječaku koji je dao kravu za šaku sjemenki graha, što je razljutilo njegovu majku, a kada je u bijesu grah bacila kroz prozor, iz njega je izrasla divovska stabljika? Janko se popeo uz stabljiku visoku čak osam kilometara i na samom vrhu otkrio svijet divova za koji je mislio da postoji samo u pričama...

Ova nezaboravna bajka inspirirala je američkog redatelja i producenta Bryana Singera, među čijim su tvorevinama i fantastični serijal “X-Men” i povijesna drama “Valkyrie”, da snimi još jedan film o ljudima drugačijima od većine. Naime, Singer je deklarirani homoseksualac i iskustvo odrastanja u manjinskoj zajednici, kako je izjavio, ima najveći utjecaj na njegove filmove.

U pustolovnom spektaklu “Jack ubojica divova 3D” mladi farmer Jack (Nicholas Hoult) odlazi u svijet spretnih, brzih, proračunatih i taštih divova ljudoždera koji su zarobili kraljevu kćer Isabelle (Eleanor Tomlinson) u koju je zaljubljen, a u tome mu pomaže elitna kraljevska garda predvođena galantnim Elmontom (Ewan McGregor). No, spasiti lijepu kraljevnu nije jedini Jackov zadatak. On je slučajno otvorio vrata između ljudskog i svijeta divova koja su stoljećima bila zatvorena, i dao im priliku da ostvare najveću želju - zavladati zemljom.

Film, u cijelosti snimljen u 3D tehnici, spaja tradicionalne efekte s računalno stvorenim likovima korištenjem preciznih tehnika “hvatanja” pokreta i najnovije generacije simul-cam sustava stvorenog za film “Avatar” kojim se virtualno i “živo” snimaju u isto vrijeme.

– U filmu ima strašnih scena i šokantnih trenutaka jer divovi jako uživaju u ljudskom mesu, ali sve je napravljeno na zabavan i dopadljiv način. Odrasle gledatelje, kojima je i namijenjen, podsjetit će na priču iz djetinjstva koja se sada odvija u raskošnijem svijetu – ističe redatelj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije