Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDRUGA PROMO:

'Sabor će izglasati nižu stopu PDV-a na ulaznice za koncerte'

franz ferdinand,koncert
Petar Glebov/PIXSELL
13.04.2013.
u 13:00

Koncertni promoteri nadaju se da će porezna stopa biti 5%, kao ona na kino ulaznice

Nakon višekratnih zahtjeva koje je Udruga koncertnih promotera Promo zajedno s Hrvatskom glazbenom unijom uputila Vladi i Saboru Republike Hrvatske, dobili smo informaciju da su Saborski odbor za gospodarstvo i Saborski odbor za financije na prijedlog SDP-ovih zastupnika predložili Ministarstvu financija i Vladi RH uvođenje snižene stope PDV-a za ulaznice za koncerte, izvijestio je Promo.

\"Time je vladajuća saborska većina iskazala političku volju za prihvaćanjem naših argumenata te je sada potpuno izvjesno da će vladajuća većina nakon niza godina ispraviti veliku nepravilnost koja je postojala u Zakonu o PDV-u\", poručuju iz Proma, dodajući kako će ova odluka ispraviti nepravdu koja se niz godina nanosila organizatorima koncerata u Hrvatskoj.

\"Iako konačna odluka o tome koliko će točno iznositi nova porezna stopa još nije donesena, očekujemo dosljednost u odluci te njeno ujednačavanje s poreznom stopom na kino ulaznice od 5 %, kako je predložilo i nama nadležno Ministarstvo kulture\", navodi se u priopćenju.

>> \"Stopa od 25% PDV-a ostavit će Hrvatsku u koncertnoj izolaciji\"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije