Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Top tema u Dalmaciji

Ruža vjetrova: Splićani u Stipi Odaku prepoznali Keruma

'nivesStojan1_nnn_sce_300811'
Foto: ''
1/4
31.08.2011.
u 08:00

Serija je fikcija, tvrdi scenarist i producent Dinko Paleka. On ne vidi sličnosti s gradonačelnikom Splita i njegovom sestrom Nevenkom Bečić.

Brat poduzetnik i autoritativna sestra. Splitski Vlaji, bogataši, vlasnici firme, tajkuni. Iako nije riječ o ljudima iz stvarnog života, već o glavnim likovima RTL-ove dramske serije "Ruža vjetrova", Splićanima se čini da im je sve jasno i nakon prve epizode prikazane u ponedjeljak navečer.

– Čim su se njih dvoje pojavili u kadru i kad je on njoj rekao "Seke!", pala sam sa stolca od smijeha. Iako glavni lik Stipe Odak nije gradonačelnik, bavi se biznisom, desna mu je ruka sestra "oštrokondža" pa je sličnost s našim gradonačelnikom i njegovom sestrom očita – komentari su koje smo čuli među kupačima na Bačvicama.

Pršut i sir najranije ujutro

– Meni je to malo pretjerano. Prvo, naš Željko i Nevenka nisu nikakvi kriminalci kao ovi u seriji, ali na televiziji uvijek sve izvrnu. Čini mi se da se neki Purger htio narugati Splitu pa je sve prikazano kao karikatura. Nema ni takve razlike između Vlaja i Splićana. Ne režemo mi Vlaji pršut i sir najranije ujutro – ne dijele svi pozitivno mišljenje.

– Krasne su snimke rive, Dioklecijanove palače, kampanela. Ovo je odlična reklama za splitski turizam, zato se Kerum i Nevenka ne bi trebali ljutiti ako su bili inspiracija za odnose među glavnim likovima – komentiraju gosti obližnjeg kafića. No, scenarist i producent serije Dinko Paleka tvrdi da sličnosti gotovo da i nema.

– Od početka do kraja serija je fikcija i utočište u realnosti jedino je u tome što smo predstavili tri obitelji iz socijalno-ekonomski različitih staleža. Osim što su Odaci brat i sestra, ne vidim sličnosti s gradonačelnikom niti nam je to ikad bila namjera – tvrdi.

Glumci koji utjelovljuju brata i sestru Odak, Stojan Matavulj i Nives Ivanković, također tvrde da je sličnost koju su uočili Splićani slučajna.

– To nema veze sa životom. Naši su likovi stereotipi Zagore i mentaliteta gdje je normalno da se brat i sestra podržavaju u svim segmentima i vrlo je ambiciozno uspoređivati ih. Osim toga, Kerum se bavi trgovinom, a mi građevinom – kaže Stojan Matavulj.

Kerum ne gleda TV

Nives Ivanković ipak priznaje da i ona u scenariju vidi neke sličnosti, ali isključivo vezane za podrijetlo, jezik i bratsko-sestrinske odnose.

– Kao glumici inspiracija su mi bile tri do četiri osobe iz mog šireg kruga znanaca, od kojih se jedna već prepoznala! Dotičnu gospođu poznajem samo iz njezinih javnih nastupa u kojima i ona ima tu autoritativnu crtu, a sve ostalo plod je moje mašte. Svaka je sličnost sa stvarnim osobama slučajna! – tvrdi Nives.

Željko Kerum više puta je isticao da nema vremena za televiziju i da ništa ne stiže pogledati, a nije nam se javio kada smo ga htjeli pitati je li mu tko rekao za tu "slučajnu" sličnost s likom iz domaće telenovele.

Komentara 22

MA
maxxxx
08:23 31.08.2011.

– Meni je to malo pretjerano. Prvo, naš Željko i Nevenka nisu nikakvi kriminalci kao ovi u seriji, ali na televiziji uvijek sve izvrnu. Čini mi se da se neki Purger htio narugati Splitu pa je sve prikazano kao karikatura. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Mamić je kriv sigurno

DO
doktorica
09:23 31.08.2011.

uz ove grozne turske trakavice sa plakanjem,sad nas maltretiraju sa domaćom serijom u kojoj se ne glumi nego glumata,bez nekog umjetničkog nadahnuća i vjerojatno je načinjena sa ciljem brze zarade.

FI
Fieldhockey
08:07 31.08.2011.

Hvala Večernjem listu što mi je objasnio zašto da izbjegnem gledanje još jednog katastrofalnog uratka na HR televizijama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije