Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rufus Sewell

Rufus Sewell: Boem kojeg ni jedna žena nije uspjela pripitomiti

rufus (1)
Foto: Pixsell
1/3
04.12.2011.
u 13:00

– Nisam muškarac koji može dugo izdržati u vezi. Volim imati ženu uz sebe, ali mogu opstati i bez nje. Ne mogu dugo stajati na mjestu, lutam od grada do grada, obilazim kafiće, fotografiram. Moj uspješan dan zove se sretna slučajnost.

Povijesni spektakl “Stupovi zemlje” američkog redatelja hrvatskog podrijetla Sergia Mimice i producenta Ridleya Scotta, koji je nominiran za Zlatni globus i nagradu Emmy, napokon stiže na male ekrane. U seriji koje će premijera biti već u ponedjeljak na RTL Televiziji jednu od zapaženijih uloga tumači poznati 44-godišnji britanski glumac Rufus Sewell, poznat po boemskom načinu života još od turbulentnih tinejdžerskih dana. U njegov su bunt zaljubljene bile Kate Winslet i Helena Bonham Carter, a u braku je bio dvaput, i to tek nekoliko mjeseci u svakom. Sebe naziva “nemirnim prosjakom”, novac mu ne znači ništa u životu i brzo ga potroši, a gluma je, kaže, sve što ima. Ulogu vizionara i građevinara Toma u serijalu “Stupovi zemlje”, kojem je životni cilj izgraditi katedralu, prihvatio je zbog dva razloga.

– U ovoj ulozi vidio sam sebe više nego u bilo kojoj drugoj. Dok sam bio student glume, preživljavao sam radeći teške fizičke poslove na gradilištima. Fizički rad nije mi stran, iako sam, priznajem, s povećanjem broja nula na bankovnom računu s vremenom sve teže izlazio iz kreveta. Osim toga, svidjelo mi se glumiti pozitivca, a Sergio Mimica jedini u meni nije vidio zločestog dečka. Tom je osjećajna osoba koja se probija kroz život unatoč obiteljskim nedaćama i tragediji – objašnjava slavni Britanac kojega u privatnom životu tragedije nisu zaobilazile.

– Ne sramim se svih pogrešaka koje sam počinio. Moj otac je umro kad mi je bilo deset godina, pa je majka radila danonoćno prodajući voće na štandu da bi prehranila mene i brata. Bili smo siromašni, ali nikad nismo pogazili dostojanstvo. Bio sam problematično dijete, pušio i opijao se preko mjere. Kosu sam bojio u narančasto, ludio za Bowiejem i družio se s punkerima. Nitko me nije mogao pripitomiti, no u svojim kasnim tridesetima pošteno sam se otrijeznio – priznaje Sewell.

Njegova prva supruga bila je australska modna novinarka Yasmin Abdallah, koja ga je ostavila nakon nekoliko mjeseci braka, a s drugom Amy Gardner, oženio se 2004. i iste godine rastavio te dobio sina Williama Douglasa, kojemu je deset godina.

– Nisam muškarac koji može dugo izdržati u vezi. Volim imati ženu uz sebe, ali mogu opstati i bez nje. Ne mogu dugo stajati na mjestu, lutam od grada do grada, obilazim kafiće, fotografiram. Moj uspješan dan zove se sretna slučajnost. Ženama je to u početku zanimljivo, a poslije se svaka predomisli – kaže glumac koji avionom putuje u ekonomskoj klasi.

– Novac, to je nešto s čim se ne znam nositi. Ne znači mi puno, ne čini me sretnim. Jedno je vrijeme upravljao mnome, danas kad sam zreliji pokušavam to kontrolirati. Živim vrlo jednostavno, ne želim se dovesti u situaciju da samo zbog novca moram prihvatiti posao kojim se u biti podcjenjujem – kaže Rufus kojeg nerijetko u javnosti zamijene s glumcem Joaquinom Phoenixom. Jednom je zbog toga zamalo u zemlju propao:

– Glavni pilot u avionu jednom me zamolio da mu potpišem autogram jer obožava film “Gladijator” samo zbog mene. Nije mi vjerovao kad sam rekao da se obraća pogrešnoj osobi – kroz smijeh će Sewell.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije