Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stigao je ezel

"Privući me mogu karizmatične žene koje čvrsto stoje na zemlji"

ezel (1)
Foto: RTL
1/5
12.11.2010.
u 08:41

Turski James Bond u kratkom je vremenu svojom požudom prema ženi koja ga je izdala nadmašio prevrtljivu ljubavnu sudbinu Šeherezade i Onura u “1001 noći” i svojom pojavom na domaćem terenu privukao 13 milijuna gledatelja

Filmski ljepotani koji su golicali maštu ženskog spola donedavno su bile samo nedodirljive zvijezde Hollywooda, no nakon vladavine ljepuškastog Brada Pitta, frajerskog Georgea Clooneya, buntovnog Collina Farrella i Istok je napokon pokazao svoje adute; mnogo muževnije, erotičnije, prirodnije i napokon dodirljive. Naime, prvo je ljubomorni moćni Onur doslovno začarao Hrvatice koje su prolijevale suze od uzbuđenja pri susretu s turskim glumcem Halitom Ergençom. No, ovog tjedna na scenu je stupio jedan posve drugačiji junak malih ekrana - mračni osvetnik Ezel kojeg je utjelovio trenutačno najpopularniji turski glumac - Kenan İmirzalıoğlu.

Turski James Bond u kratkom je vremenu svojom požudom prema ženi koja ga je izdala nadmašio prevrtljivu ljubavnu sudbinu Šeherezade i Onura u “1001 noći” i svojom pojavom na domaćem terenu privukao 13 milijuna gledatelja. Turkinje ga obožavaju, tinejdžerice lude za njegovim likom, muškarci su ljubomorni, a Kenan se previše ne razmeće svojim uspjehom i time da je uistinu rođen pod sretnom zvijezdom. Markantni 36-godišnji glumac rođen je kao najmlađe dijete u malom selu Bala, predgrađu Ankare, u obitelji poljoprivrednika. Njegov put prema uspjehu počinje već u 12 godini kad ga je obitelj poslala na školovanje u Ankaru, gdje je u srednjoj školi djevojke zavodio karakterom, ali i sportskim uspjesima. Bio je, naime, odličan košarkaš.

- Bio sam tad prilično temperamentan momak, morao sam se naučiti izboriti sa sebe. Bio sam dijete sa sela, a sva ostala djeca dolazila su iz imućnih obitelji. Trebalo je nečim privući djevojke - priznaje glumac koji je samo zbog velike upornosti i želje svog oca diplomirao matematiku na Tehničkom sveučilištu Yildiz.

Da se njega pitalo, odavna bi bio zalutao u umjetničke vode. Još kao dječak znao je satima glumatati pred ogledalom i izluđivati majku koja se crvenjela kad bi joj najmlađi sin miljenik natuknuo da će jednog dana postati glumac. Za Kenanov manekenski uspjeh zaslužan je najbolji prijatelj koji ga je godinama nagovarao da se prijavi na natjecanje za najboljeg turskog model. Pobjeda na izboru najboljeg svjetskog modela 2001. otvorila mu je vrata filmske industrije u kojoj nije dugo čekao na prvu glumačku ulogu. Zapeo je za oko turskom redatelju Osmanu Sinavu koji je u markantnom 193 centimetra visokom Kenanu prepoznao junaka svojih serija.

- Ti imaš u sebi taj elektricitet koji će privući gledatelje - tvrdio je Sinav i nije pogriješio. Angažirao ga je u seriji “Deli Yürek” (Ludo srce) koja mu je priskrbila titulu seks-simbola i prvu djevojku - glumicu Zeynep Tokus, s kojom je bio u vezi godinu dana. Nakon toga su počeli drugi projekti poput glavne uloge u seriji “Aci Hayat” (Gorki život) 2005., zapečativši Kenanov uspjeh na malom i velikom ekranu. Glumica koja je na šest godina zarobila njegovo srce bila je 33-godišnja turska ljepotica Zeynep Beserler, koju je upoznao 2003. na snimanju serije “Alacakaranlık” (Sumrak). Par je svoje zaruke iznenada prekinuo ove godine, no o razlozima kraha dugogodišnje ljubavi Kekan zasad mudro šuti. O ljubavi zbori “u rukavicama”.

- Još nisam doživio tako snažnu ljubav poput one za koju se u seriji bori moj junak Ezel, ali nikad ne reci nikad. Ljubav su za mene emocije koje te drže iznad tla, ali zasad je moje srce prazno. I zbog toga nisam sretan, ali siguran sam da će se to brzo promijeniti. Privući me mogu tihe, karizmatične žene koje čvrsto stoje na zemlji, ne volim bučne djevojke - iskreno će glumac poznat po svojoj introvertiranosti i po tome što ne voli razuzdani noćni život. Umjesto odlaska u noćne klubove, Kenana više ispunjava povučen život između četiri zida i odmor u planinama. Jednog dana, kaže, kad bude imao suprugu i djecu, kupit će kuću s velikim vrtom ili farmu s konjima jer je već godinama izvrstan jahač.

- Bježim od medija, ne čitam ni članke na internetu jer želim zadržati mir, volim imati kontrolu nad svim u životu, posebno nad svojom privatnošću. Od mene nikad nećete doživjeti da ugostim medije u svom domu. Granicu negdje treba povući. Imam svoj ponos i principe od kojih ne odustajem - zaključuje glumac kojeg su turski mediji spajali s glavnom glumicom serijala “Ezel” Cansu Dere, no Kenan je to spremno demantirao.

- To su samo tračevi. Cansu je godinama moja prijateljica. Ne vjerujte svemu što pročitate o meni. Trenutačno mi je posao najvažniji u životu, a tko zna što donosi budućnost - zaključuje tajanstveno zvijezda “Ezela” koja je na domaćem terenu u kratkom roku uspjela nadmašiti gledanost omiljene serije “1001 noć” te je svakog ponedjeljka uvečer držala u napetosti više od 13 milijuna turskih gledatelja (op. a., u Hrvatskoj je prvog tjedna emitiranja gledalo pola milijuna ljudi).

Popularnost u Turskoj osigurala je seriji popularnost i u susjednim državama, pa se serija emitira u Bugarskoj, Rumunjskoj i Grčkoj, a prodor se očekuje i na ostale države bivše Jugoslavije - u Makedoniju, Srbiju i Sloveniju. Zbog ezelomanije, ali i odlične produkcije i iznimnih glume, članovi žirija ugledne turske televizijske nagrade “Ismail Cem Television Awards” (svojevrsni ekvivalent američkom Emmyju) prepoznali su trud odgovornih u nastajanju serije te joj ove godine dodijelili nagrade za najbolju dramsku seriju, režiju, glavnoga glumca, originalni scenarij, glazbu i najavnu špicu.

Ključne riječi

Komentara 3

DH
dalibor.hren
08:32 13.11.2010.

Dajte više prestanite s tim Turčinima. Ti su arkadaši dosta zahebavali naše pretke.

ME
mellifera196666
15:23 13.11.2010.

Akcijski junak imenom Ezel-(magarac)

AR
ARIDAN
23:57 25.11.2010.

Todoriću, ajde i Ezela dovedi u Ivanić Grad kao Onura i Šeherezadu. Njih nisam išla gledat jer me ne zanimaju, ali ovog stričeka bismo rado vidjeli uživo. Tek toliko da vidimo jel isti ko na tv-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije