Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još ne znaju ime

Princ William po izlasku iz bolnice: Srećom mališan sliči na majku

princ (1)
Reuters/Pixsell
23.07.2013.
u 20:40

Nakon višesatnog iščekivanja javnost je ugledala malog princa u očevim rukama. Ponosna majka u plavoj haljini i otac Wiliam nisu skidali osmijeh s lica i kratko su pozdravili prisutne.

– Ovo je vrlo sretan, poseban i vrlo emotivan trenutak. Kao i za svakog roditelja. Uživam u ovim trenucima – rekao je William u 20.15 sati nakon što je izašao pred novinare sa suprugom, noseći sina u naručju u bijeloj dekici.

– Malo je težak, moram reći, našalio se ponosni tata koji nije skidao osmijeh s lica. Još nemamo ime za sina, a srećom, nalikuje Kate, rekao je.

- Dolazak bebe bio je vrlo emotivan. To je vrlo posebno vrijeme. Svaka obitelj zna kako se William i ja sada osjećamo, rekla je Kate.

- Podsjetit ću ga ja na kašnjenje kada bude stariji, jer znam koliko ste svi tu čekali. Nasreću, sve je u redu, tako da i vi i osoblje u bolnici se mogu vratiti u normalnu. Mi sada pazimo na njega', poručio je William okupljenim novinarima.

U skladu s tradicijom vojvode su sa sinom pozirali svjetskim medijima na stubištu bolnice St. Mary’s, kao što je princeza Diana napravila nakon rođenja prinčeva Williama i Harryja.

Zatim je zamolio za razumijevanje što će odmah otići jer se beba i Kate moraju odmarati. Dočekani su uz vriskove oduševljenih Britanca i novinara koji danima čekaju pred bolnicom St. Mary. Tijekom poslijepodneva sve oči britanske i svjetske javnosti pomno su pratile uživo putem raznih internetskih kanala te TV postaja kada će se vrata bolničkog krila Lindo Wing otvoriti. Oko 19 sati kroz njih su izašli princ Charles i Camilla koji su se zadržali oko pola sata kod novopečenih roditelja.

Kateini roditelji prvi su posjetitelji malog princa kojem javnost još ne zna ime. Kraljica Elizabeta dijete još nije vidjela, a Michael i Carol Middleton ušli su u bolnicu St. Mary nešto iza 16 sati. Dovezli su se taksijem i odmah pri izlasku iz vozila ušli u zgradu. Okupljeni su ih pozdravili, a oni su se brzo uputili vidjeti svoju kćer Kate, Williama i prvog unučića. Bolnicu su napustili nasmijani nakon što su s kćeri proveli sat vremena. Dobro raspoloženi kratko su popričali s novinarima.

– Jednostavno je predivan, rekla je novopečena baka Middleton.

– Majka, sinčić i otac dobro su i zahvalni su osoblju bolnice na izvrsnoj njezi. Uživaju i polako se spremaju da odu kući, poručio je glasnogovornik kraljevske palače.

Oko 18.30 u bolnicu St.Mary stigli su i princ Charles i Camilla koji su se zadržali pola sata.

U bolnicu je stigla i frizerka kraljevske obitelji koja je ponijela dječju autosjedalicu i, kako piše Daily Mail, čistu odjeću za Kate i Williama.

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea zahvalili su bolničkom osoblju na skrbi koju su opisali kao "golemu".

– Želimo zahvaliti osoblju u Lindo krilu i cijeloj bolnici za odličnu njegu koje smo nas troje primili. Znamo da su djelatnici bolnice bili vrlo zaposleni i htjeli bismo zahvaliti svima – osoblju, pacijentima i posjetiteljima za njihovo razumijevanje tijekom ovog vremena.

William prespavao u bolnici

Princ William sinoć je spavao u posebnoj prostoriji do supruge i sina.

Prva noć još uvijek neimenovanog princa bila je puna događaja, s nizom turbulentnih oluja koje su pogodile London, nakon što je jučerašnji dan bio najtopliji dan zabilježen u Britaniji ove godine. Vijest o kraljevskom rođenju, koja je došla nakon 11 sata trudova, objavljena je sinoć oko 20 sati, četiri sata nakon što je beba rođena.

Neimenovani izvor rekao je kako je "par samo htio provesti malo vremena zajedno da se povežu kao obitelj" te privatno obavijestiti članove obiju obitelji prije nego što se vijest proširi svijetom. William je pozive obavio osobno. Obitelj nije posjetila Kate i bebu sinoć u bolnici jer su željeli malo biti sami nakon rođenja njihova prva djeteta.

Sinčić vojvode i vojvotkinje od Cambridgea najteži je budući britanski kralj koji se rodio u novijoj povijesti sa 3,79 kilograma.

Twitter "poludio"

Vijesti o kraljevskom rođenju doveo je Twitter do usijanja nakon što su milijuni iz cijelog svijeta podijelili svoje uzbuđenje i čestitke.

Prije nego što je najavljeno da je beba rođena, nevjerojatnih 487 milijuna korisnika Twittera pogledalo je postove o porođaju vojvotkinje od Cambridgea. Bio je to jedan od najaktivnijh dana u povijesti društvenih mreža.

Sinoć do 20 sati više od 500.000 poslanih tweetova spomenulo je kraljevsku bebu, a nakon objave rođenja brojka se udvostručila, piše Daily Mail.

Princ već ima svoj dres

Čim je mali princ ugledao svijet, počele su se slijevati reakcije kraljevske obitelji te čestitke britanskih i svjetskih političara. Kraljica Elizabeta II. poručila je da je ushićena zbog rođenja trećeg praunuka, dok je princ Charles preplavljen osjećajima izjavio da je izvan sebe od sreće i nevjerojatno ponosan što je postao djed. Dodao je da je sa suprugom Camillom, vojvotkinjom od Cornwalla, proslavio uz čašu šampanjca i priznao da nema pojma kako će se njegov unuk zvati. A koje su ime Catherine i William dali trećem po redu nasljedniku britanske krune također bi se moglo doznati uskoro. Nagađa se da su najveći favoriti James, George i Henry, dok je titula kojom će ga oslovljavati svijet Njegovo Visočanstvo princ (ime) od Cambridgea.

Rođenje novog nasljednika krune povijesni je trenutak u životu britanske nacije, ali prije svega to je predivan događaj za dragi zaljubljeni par koji je dobio malog dječaka – izjavio je premijer Velike Britanije David Cameron. Od svjetskih vođa otočanima je prvi čestitao američki predsjednik Barack Obama rekavši da je rođenje kraljevske bebe sretan događaj. Novorođenče plave krvi obasipano je i darovima, a originalan poklon poslao je najdraži nogometni klub princa Williama – Aston Villa. Malom su princu poslali dres s natpisom HRH 1, što je skraćenica od His Royal Highness (Njegovo visočanstvo), a u čestitki su napisali:

– Čestitamo vojvotkinji i vojvodi od Cambridgea. Novi navijač Ville došao je na svijet!

>>Stigla prinova! Princ William i Kate Middleton dobili dječaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije