Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon teške bolesti

Preminuo frontmen KUD Idijota Branko Črnac Tusta

KUD Idijoti
Anto Magzan/Pixsell
15.10.2012.
u 08:27

Tusti je početkom prošle godine dijagnosticiran mikrocelularni karcinom pluća i grla, a ove godine rak se proširio i na mozak

Frontmen KUD Idijota Branko Črnac Tusta preminuo je u 58. godini života, javlja Regional Express. Tusti je početkom prošle godine dijagnosticiran mikrocelularni karcinom pluća i grla, a ove godine rak se proširio i na mozak. Zbog bolesti je izgubio i glas. Kako bi mu pomogli u financiranju liječenja, Tustini kolege i prijatelji s područja bivše Jugoslavije bili su organizirali više koncerata potpore, a 24. listopada u Uljaniku se trebao održati koncert na kojem su trebali nastupiti Dubioza Kolektiv i Atheist Rap.

Pulska punk-grupa KUD Idijoti osnovana je 1981. godine, a Tusta im se pridružio 1985. Širu su popularnost stekli pobjedom na Omladinskom festivalu u Subotici 1987. nakon čega su uslijedili nastupi po Europi. Sredinom prošle godine zbog Tustine bolesti prestali su s aktivnim sviranjem.

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar WindFucker
WindFucker
08:52 15.10.2012.

R.I.P. Tusta... I ja sjećam se...

DA
daydream
09:35 15.10.2012.

Počivao u miru.

DR
DrMuva
19:28 15.10.2012.

Pocivaj u miru Legendo. Jedne davne '87 je na bioskopu u Futogu osvanu grafit: KUD IDIJOTI, TU I JA!!! Tad sam prvi put cuo za njih i od onda sam krenuo i ja za njima i nikad se nisam odvojio.. Za nas novosadske punkere Kud Idijoti su bili Tate a Pekinska Patka Mame. Na jednom od prvih exita sam ga intervjuisao na italijanskom jeziku (posto zivim u Italiji od '92 zbog balkanskih sranja pa sam se pravio zabar) i postavio sam mu pitanje, sta ima da kaze na to da oni, hrvati (mada idijoti su uvek bili istriani) sviraju u Novom sadu pod srpskim barjakom, pevaju italijansku komunisticku pesmu Bella Ciao i bukvalno se cela tvrdjava trese!! kako on komentarise tu stvar na sve ove cinjenice i desavanja koja su nam se desila. On mi odgovara: To je dokaz da smo mi uvek ostali isti kao i publika koja ih je slusala i volela, pored svih promena koja su se desila u drustvu i u ovim jadnim drzavama u zadnjih 20 godina! Vecno cemo pevati tvoje stihove, svi u glas!!! Ziveces vecno kralju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije